Όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο το κράτος θα στέκεται δίπλα στους πολίτες, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και αναγνώρισε ότι ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την Ελευσίνα και τόνισε ότι δρουν ανακουφιστικά αλλά χρειάζονται και άλλα.

Ειδικά για το Youth Pass είπε ότι θα ισχύσει από φέτος το καλοκαίρι, ενώ για την περαιτέρω έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ σε όσους ασφαλίζουν τα σπίτια τους για φυσικές καταστροφές τόνισε ότι αυτό ισχύει και για υφιστάμενα συμβόλαια.

«Με συνεταίρο το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να πάμε μπροστά ταχύτερα – Σε πανικό είναι ο Τσίπρας όχι εμείς»

Για το πώς θα αξιοποιήσει την διερευνητική εντολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές και αν αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή των εκλογών ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα είναι μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως και να έχει εμείς θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα της κάλπης», τόνισε.

Μάλιστα απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ότι «δεν αρκεί να βγαίνουν κάποια κουκιά και κάποια νούμερα. Υπάρχουν δυο παράγοντες: η σύνθεση και λειτουργία της κυβέρνησης με τον κ. Ανδρουλάκη να αρνείται να συνεργαστεί και να έχει θέσει κόκκινη γραμμή και επίσης με συνεταίρο το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να πάμε μπροστά ταχύτερα. Η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Ο πρωθυπουργός θα πάρει την εντολή και με βάση το αποτέλεσμα θα πάρει τις αποφάσεις του».

Επίσης διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί συνεργασίας της ΝΔ με εκπροσώπους της ακροδεξιάς. «Το μόνο που υφίσταται, είναι η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του αντιπολιτευόμενου Τύπου να ξεπλύνουν την ντροπή της μη ψήφισης για το κόμμα Κασιδιάρη», είπε.

Για τα περί πανικού της κυβέρνησης που είπε ο κ. Τσίπρας μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη απάντησε: Πανικό βλέπω μόνο στην αντιπολίτευση που αλλάζει από μέρα σε μέρα την τακτική της και μια μιλάει για συνεργασία του πρώτου με τον τρίτο, μια για κυβέρνηση ηττημένων ή ψήφο ανοχής. Με Βαρουφάκη, χωρίς Βαρουφάκη. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του πανικού. Εμείς έχουμε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα που κάθε μέρα εξειδικεύεται και είναι στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο που έχει κατατεθεί στους θεσμούς.