Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και τη Μάρα Ζαχαρέα παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Πέμπτης (04/05) και μεταξύ άλλων σημείωσε πως «η πρώτη κάλπη είναι η μόνη κάλπη» ενώ σημείωσε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης έχει εμμονή μαζί μου».

«Η πρώτη κάλπη είναι και η μόνη κάλπη», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι ως πρώτο κόμμα θα πάρει την εντολή αλλά πως δεν θα πει κάτι άλλο.

«Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω σε ένα υποθετικό σενάριο», τόνισε όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν ο κ. Ανδρουλάκης αποσύρει τον όρο να μην είναι πρωθυπουργός. «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μια προσωπική εμμονή μαζί μου» είπε και πρόσθεσε ότι το τρίτο κόμμα δεν μπορεί να ορίσει πρωθυπουργό.

Είπε ακόμα ότι υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι «δεν χρειαζόμαστε ένα ασταθή κυβερνητικό συνασπισμό. Δεν θα πάρω βουλευτές από άλλα κόμματα το έχω απορρίψει κατηγορηματικά αλλά είμαστε ανοικτοί σε στελέχη από άλλους χώρους».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ ψήφο εμπιστοσύνης που να μην στηρίζεται αμιγώς στους εκλεγμένους βουλευτές της ΝΔ», σχολιάζοντας τα περί ψήφου ανοχής. Δεν θα δεχθώ ψήφο ανοχής το λέω κατηγορηματικά, τόνισε και χαρακτήρισε αχταρμά τα όσα συμβαίνουν στην άλλη πλευρά.