Με τη φράση «εγώ δεν θα γίνω όμηρος κανενός» σχολιάζει ο πρωθυπουργός τις αντιδράσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις για οικουμενικές κυβερνήσεις χωρίς τη διεξαγωγή εκλογών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου καλείται μέσα στις διακοπές να πάρει τις αποφάσεις του για το μέλλον της κυβέρνησής του και της χώρας. Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι αν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές την άνοιξη.

 Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Real News» , η πλέον κρίσιμη απόφαση είναι αν μετά την τέταρτη δόση του δανείου θα προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες. Οι υποστηρικτές αυτής της λύσης επισημαίνουν ότι έτσι η κυβέρνηση θα κερδίσει δημοκρατική νομιμοποίηση στις πολιτικές της ενώ θα σταματήσει και η γκρίνια των βουλευτών της. Πιθανές ημερομηνίες σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θεωρούνται η 20ή Μαρτίου και η 3η Απριλίου. Η δόση του δανείου, άλλωστε «κλειδώνει» τον Μάρτιο.

Δίλημμα είναι επίσης αν θα γίνουν εκλογές με λίστα ή όχι. Η λίστα εξασφαλίζει την παρουσία στη Βουλή των στελεχών που στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου αλλά δεν θα υπάρχει μηχανισμός για να δώσει τη μάχη σε αυτή τη περίπτωση.

Πολλά τα διλήμματα για τον πρωθυπουργό…