Στη 1 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τα μέλη του προεδρείου. Για τη συνάντηση αυτή ο κ. Παπανδρέου είχε δεσμευτεί μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων μελών της στο Σύνταγμα την 3η Δεκέμβρη 2010 – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Αναλυτικά σήμερα:

Κλειστά από σήμερα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα σχολεία.

Αυξημένα από σήμερα τα μέτρα στις εθνικές οδούς, στα αεροδρόμια, στους σταθμούς και στα λιμάνια της χώρας στο πλαίσιο της εξόδου για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 μ.μ. έως τις 11 το βράδυ στάσεις εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter κήρυξαν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ.

Στις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. η έναρξη διανομής των δελτίων θεάματος χειμερινής περιόδου 2010-2011 στους δικαιούχους του Νομού Αττικής από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας Η διανομή θα διαρκέσει μέχρι εξάντλησης των δελτίων.

Από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ. η κυκλοφορία του τραμ

Από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. η κυκλοφορία των λεωφορείων.

Από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ. η κυκλοφορία των τρόλλεϋ, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του μετρό.

Στις 10 π.μ. η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη θα εγκαινιάσει το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου που βρίσκεται στο βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα «Καπετανάκειο».

Στις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και στις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στον Γαλλο-Ελληνικό Σύνδεσμο (Πλατεία Κολωνακίου 2, τηλ.: 210-3606-231) μεγάλη έκθεση με 60 έργα πολύ σημαντικών Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών με θέμα: «Καμμένη Γη». Τα έσοδα να διατεθούν σε δύο πυρόπληκτα χωριά της Πελοποννήσου, τα Διάσελλα της Ηλείας και την Φτέρη της αμπελουργικής ζώνης της Αιγιάλειας.

Στις 10:30 π.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο τα κάλαντα θα ψάλλουν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά. Επίσης θα ψάλλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Σύλλογος «Το Χοροστάσι» το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ενωση Αφρικανών Γυναικών, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης και μέλη των Special Olympics.

Στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Χώρας στη Σιάτιστα, χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σιάτιστας. Τα έσοδα θα διατεθούν για ανάγκες της UNICEF

Στις 11 π.μ. η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη θα εγκαινιάσει το 20 ό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο.

Στις 12:30 μ.μ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), τα κάλαντα στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, θα ψάλλει η χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ναούσης «Ο Κυριακίδης».

Στις 2 μ.μ. στον σταθμό διοδίων Μάναρη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και των σωματείων εργαζομένων στη ΔΕΗ Σχετικά άρθρα στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και συμβολικό άνοιγμα της μπάρας των διοδίων με ελεύθερη διέλευση των διερχομένων οχημάτων.