Η δεξαμενή των νέων ψηφοφόρων αλλά και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων όχι με «επαγγελματίες» της πολιτικής αλλά με «νέο αίμα» που θα δώσει αέρα ανανέωσης συνολικά στην κυβερνώσα παράταξη, αποτελούν τους βασικούς στόχους του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς το επόμενο κρίσιμο διάστημα μέχρι να «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει τις προθέσεις του εδώ και καιρό στηρίζοντας και τοποθετώντας στο νούμερο δύο της ΝΔ έναν νέο άνθρωπο, τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος έχει ήδη οργώσει τη μισή Ελλάδα όχι μόνο για να επικοινωνήσει το έργο της κυβέρνησης αλλά και για να «ανακαλύψει» φρέσκα και πολλά υποσχόμενα στελέχη που θα μπορούσαν να εισέλθουν στη νέα Βουλή και γιατί όχι κάποιοι από αυτούς να αποτελέσουν τον κορμό της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ.

Οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό με τους «τρεις σωματοφύλακες», Γιάννη Μπρατάκο, Παύλο Μαρινάκη και Θανάση Νέζη να γράφουν και να σβήνουν ονόματα στο μπλοκάκι των εκλογών.

Πολλά νέα πρόσωπα ακούγονται για την Α’ Αθήνας, μια δύσκολη περιφέρεια, η οποία εκτός από τα ηχηρά ονόματα χρειάζεται ανανέωση.

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης είναι ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, ο οποίος «σήκωσε» μεγάλο μέρος του επικοινωνιακού κομματιού των αλλαγών στα θέματα του υπουργείου Εργασίας.

Επίσης, η Πόλα Δαμιανού, δικηγόρος και κόρη του πρώην υπουργού, Θεόδωρου Δαμιανού και της νομικού Χρύσας Σαλαβράκου.

Και σε άλλες περιφέρειες όμως και τομείς εξετάζονται νέες υποψηφιότητες όπως αυτή του μέλους της πρωτοβουλίας Brain Gain Αυγουστίνου Γαλιάσου στον βόρειο τομέα και του νέου και αναγνωρίσιμου στο Νέο Ηράκλειο Μανώλη Κουτσογιαννάκη που προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης, ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Κουμουτσάκου, Ηλίας Τσούνης αλλά και η προερχόμενη από την τοπική αυτοδιοίκηση Μαριάννα Τουμαζάτου. Ο Πειραιώτης, Γιώργος Βρεττάκος και στην Δυτική Αττική ο Ανδρέας Τσώκος.

Τα ονόματα που πέφτουν στο τραπέζι είναι πολλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα με τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ να περνούν από «κόσκινο» τα βιογραφικά τους αλλά και την πορεία τους τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε να μην βρεθούν μπροστά σε μια νέα περίπτωση «Πάτση».

Όλα, αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί το πολύ έως τον Φεβρουάριο, προκειμένου η εκλογική μηχανή να «γκαζώσει» έως την Κυριακή των εκλογών, η οποία «κλειδώνει» για τις αρχές Απριλίου.

Εκτός όμως από τη νεολαία, στον πυρήνα της πολιτικής του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού βρίσκεται η μεσαία τάξη, εκεί που σύμφωνα και με τα δημοσκοπικά στοιχεία η ΝΔ ακόμα χωλαίνει.

Για τον λόγο αυτό και οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν από εδώ και πέρα θα έχουν στόχο την ανακούφιση της ραχοκοκκαλιάς της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Σε κάθε ευκαιρία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζει ποιος ήταν εκείνος που προχώρησε στην αφαίμαξη της μεσαίας τάξης τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια και υπογραμμίζει ότι το νέο μέτρο που εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής, το λεγόμενο και Market pass, στόχο έχει τη στήριξη της συγκεκριμένης τάξης με τη ΝΔ να δηλώνει ότι είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα που νοιάζεται για τη μεσαία τάξη. Συμπληρώνει δε, ότι οι μειώσεις των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών έγιναν επί των ημερών της και πως στόχος της για την επόμενη τετραετία είναι η σύγκλιση των μισθών στην Ελλάδα με αυτούς της Ε.Ε.