Επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη εξαπολύει ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κυρίτσης αρθρογραφώντας στην εφημερίδα «Αυγή».
Όπως φαίνεται, μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιχειρεί να συνεργαστεί με το Κίνημα ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, ωστόσο μια σειρά από στελέχη του στρέφουν τα πυρά τους κατά του κ. Ανδρουλάκη θεωρώντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη με την τακτική που ακολουθεί «κάνει πλάτες στον Μητσοτάκη», επειδή δεν συναντήθηκε με τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA) που ερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή ψήφισε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Παππά και υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γεωργιάδη προ ημερών και επειδή, όπως τονίζει ο συντάκτης, ο κ. Ανδρουλάκης τηρεί «επιδεικτικά δουλοπρεπή στάση» έναντι επιχειρηματιών.
Το άρθρο του κ. Κυρίτση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, έχει ως εξής:
Τι τρέχει με το ΠΑΣΟΚ;
Μερικές φορές με το ΠΑΣΟΚ σηκώνει κανείς τα χέρια ψηλά βλέποντας τις παλινωδίες και την έλλειψη συνοχής στη στάση του σε κορυφαία θέματα – που το αφορούν κιόλας. Χθες μάθαμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, αυτός που στις Βρυξέλλες στην PEGA είχε αστράψει και είχε βροντήξει και είχε ζητήσει από την Επιτροπή να έρθει στην Αθήνα και να μιλήσει μ’ αυτούς που κρύβει η κυβέρνηση, αρνείται να συναντηθεί μαζί της στην Αθήνα. Και αρκείται σε ένα υπόμνημα, ενώ η λογική θα επέβαλε να επιδιώξει ένα πολιτικό γεγονός με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Μ’ αυτή την ακατανόητη επιλογή, ο Ν. Ανδρουλάκης κάνει, άθελά του λογικά, πλάτες στον Μητσοτάκη, ο οποίος κρύβεται από την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Και δεν είναι η πρώτη φορά. Πριν από μερικές εβδομάδες, και ενώ το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε σκάσει ήδη και οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. ήταν στο ναδίρ με βαριές κουβέντες εκατέρωθεν, οι βουλευτές του έκριναν πως πρέπει να ψηφίσουν μαζί με τη Ν.Δ. την άρση ασυλίας του Νίκου Παππά του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μιωνή, που βασίζεται σε παράνομες ηχογραφήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, δηλαδή σε υποκλοπή και παρακολούθηση. Το ΠΑΣΟΚ τότε δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις μεθόδους της, μολονότι θύμα τους έπεσε ο ίδιος ο πρόεδρός του.
Το αποκορύφωμα όμως είναι η άθλια στάση που τήρησε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ψηφίζοντας μαζί με τη Ν.Δ. την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη έπειτα από μήνυση του Αλαφούζου για τις αναφορές του βουλευτή στο ότι Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο. Ο Γρηγοριάδης εξέφρασε πολιτική κριτική – δουλειά του είναι, βουλευτής είναι – και μάλιστα για κάτι που ισχύει. Ο ίδιος ο Ζελένσκι το έχει καταγγείλει δημόσια, όπως και η πρεσβεία της Ουκρανίας. Και ο βουλευτής είχε και επιπλέον λόγο να είναι δηκτικός, αφού οι εφοπλιστές, που ως γνωστόν κατέχουν και τα κανάλια, δεν κουράζονται να καταγγέλλουν ως «πουτινάκια» όλους όσοι ασκούν κριτική στην μονόμπαντη πολιτική Μητσοτακη στο ουκρανικό ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ σε ποιον άραγε ήθελε να γίνει αρεστό μ’ αυτή την επιδεικτικά δουλοπρεπή στάση;».