Στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί στις 11:15 π.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, με την γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Τέλος στις 12:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γ. Παπανδρέου,  με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργο Καρατζαφέρη.

Στις 2.30 μ.μ., στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

Κρίσιμη ψηφοφορία απόψε στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ και τις εργασιακές σχέσεις.

Αναλυτικά σήμερα:

Στην Κούβα βρίσκεται και σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος σήμερα θα έχει κύκλο συναντήσεων με την υφυπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας, America Santos, τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, Orlando Guillen και τον υφυπουργό Πολιτισμού, Fernando Rojas.

Απεργούν από σήμερα έως και την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ Ματαιώθηκαν όλα τα προκαθορισμένα ραντεβού. Οι γιατροί ζητούν την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα σε όλες τις τράπεζες η ΟΤΟΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν ισχύει το μέτρο του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι γιατροί του ΙΚΑ.

Απέχει και σήμερα από τα καθήκοντά του το διοικητικό, το νοσηλευτικό και το παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου και του Κύπριου ομολόγου, Χρ. Πατσαλίδη, στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

Στις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στάση εργασίας του Σωματείου Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Χίου, για την μη χορήγηση φαρμάκων επι πιστώση των φαρμακοποιών Χίου στους υπαλλήλους συναδέλφους μας λόγω οφειλών του ΟΠΑΔ στους φαρμακοποιούς.

Στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών και Δικτύων για το νομοσχέδιο “Πιστοποίηση των μηχανοδηγών και άλλες διατάξεις”.

 Στις 11 π.μ. συνάντηση της προέδρου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον προεδρείο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου και του Κύπριου ομολόγου, Χρ. Πατσαλίδη, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

 Στις 12 το μεσημέρι η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κρουαζιέρα από τους υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη και Πολιτισμού & Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Στις 12 το μεσημέρι έως της 3 μ.μ. παναττική στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο σαρωτικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων που επέβαλε η τρόϊκα και υλοποιεί η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες.

Στις 12 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. παναττική στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στις 12 έως τις 3 μ.μ. στάσεις εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Αμαξοστοιχιών (ΠΕΠΑ).

Στις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. τρίωρη στάση εργασία έχει κηρύξει η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά του νομοσχεδίου «σκούπα» για τις ΔΕΚΟ και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας της ΓΣΕΕ.

Στις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. και στις 7 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ έχει κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εκφράζει η ΕΣΗΕΑ που καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν δυναμικά στις στάσεις εργασίας.*

Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

Στη 1 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων κατά του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αναβάλλεται η προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, Wilfried Martens με τίτλο: “Ευρώπη: Αγωνίζομαι, Υπερνικώ” (Europe: I Struggle, I Overcome), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί της Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων κατά του νομοσχεδίου «σκούπα» για ΔΕΚΟ και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ.

Στις 4:30 μ.μ. στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Σταδίου) ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωμάτων ασφαλείας που δεν εξαιρέθηκαν από τις περικοπές της τρόϊκας.

Στις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Στις 7 μ.μ. στη Παλαιά Βουλή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα απονείμει το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνήμη των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στον καθηγητή Φιλοσοφίας των Επιστημών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αριστείδη Μπαλτά. Το έργο του τιμωμένου θα παρουσιάσει ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θεοδόση Τάσιος. Μετά την απονομή του βραβείου, θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Μπαλτά με θέμα: “Διδάσκοντας φιλοσοφία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο: ο θεσμός, τα πεδία ελευθερίας, τα ασύμμετρα δώρα”

Στις 9:15 μ.μ. ο πρόδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο Φάληρο, για να παρακολουθήσει τον 8ο Ποδοσφαιρικό Αγώνα κατά της Φτώχειας, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.