Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, ανέλαβαν το βάρος να επαναλάβουν και δημοσίως τις επικρίσεις που διατύπωσαν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο.
Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που επιτέθηκαν το πρωί με μένος στο οικονομικό επιτελείο, στην απογευματινή συνεδρίαση κράτησαν πολύ χαμηλότερους τόνους.

Για «ωμό εκβιασμό» έκανε λόγο ο κ. Κουρουμπλής, σχολίασε ότι «νομοθετούμε κάτω από αφόρητο κλίμα, αφορά αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία» και διερωτήθηκε: «Μήπως οι ρυθμίσεις δεν αφορούν μόνο τις επιταγές της τρόικας, αλλά και συνομιλητές κρατικοδίαιτων βιομηχάνων;»

«Είμαι αντιμέτωπος με ένα νομοσχέδιο το οποίο όχι μόνο βρίσκω άδικο σε πολλές του πτυχές, αλλά και η διαίσθησή μου λέει πως αντί να βοηθά για την έξοδο προς την κρίση θα γίνει παράγοντας που θα τη βαθύνει», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Παπαχρήστος.

Εκτίμησε παράλληλα ότι το πιο επικίνδυνο είναι πως «με την απελευθέρωση της μοναδικής άγκυρας που εμπόδιζε την κάθοδο προς τα κάτω, εκείνη των ονομαστικών μισθών, μία πρακτική που αφορούσε ένα μόνο κομμάτι των επιχειρήσεων τώρα γενικεύεται σε όλη την αγορά».

Από την πλευρά τους ο Χρήστος Μαγκούφης, ο Κώστας Σπηλιόπουλος και η Βάσω Παπανδρέου ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να προσκομίσει αύριο αναλυτική λίστα με τις οφειλές των 24 δισ. ευρώ που διαγράφονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης.

Μιλώντας λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα, εξηγώντας παράλληλα ότι πρόκειται για οφειλές που οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν αποφανθεί πως δεν υπάρχει πλέον κανένας τρόπος να εισπραχθούν.