Φουριόζος εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στην πρώτη συνεδρίαση της Βουλής, σε επίπεδο Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, μετά το Πάσχα. Παίρνοντας τον λόγο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης όπου συζητείται η κύρωση συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κατάρ, επανήλθε στο θέμα της άρσης της ασυλίας του την οποία αποφάσισε η Ολομέλεια λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα μετά την εις βάρος του μήνυση από τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Απευθυνόμενος σε όσους ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του σε δίκη τόνισε πως «αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο στα όσα έλεγα για την Αραμπατζή, αλλά εσείς ψηφίσατε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Δεν ντρέπεστε καθόλου; Υπάρχει διαδικασία να γυρίσει πίσω αυτό; Όλα εδώ πληρώνονται. Ο Θεός συγχωρεί αλλά εγώ ποτέ».

Μάλιστα απευθύνθηκε προσωπικά στην αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου λέγοντάς της: «Εσύ Γιαννακοπούλου πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;». Όταν δε ολοκλήρωσε την ομιλία του, αποχωρήσει από την αίθουσα, με την βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής να τον καλεί να παραμείνει προκειμένου να ακούσει την απάντησή της: «Αν έχεις τα κότσια γύρνα πίσω Πολάκη να ακούσεις τι θα σου πω για τα ψεύδη και τις αθλιότητες που γράφεις στα social media. Για μια ακόμα φορά στα δύσκολα το βάζεις στα πόδια».

Νωρίτερα ο κ. Πολάκης είχε αναφερθεί στην πρόσφατη έκθεση για την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης, όπου εμφανίζει την Ελλάδα να έχει υποχωρήσει κατά 30 θέσεις στην σχετική κατάταξη, λέγοντας ότι «αυτό οφείλεται «στις διώξεις δημοσιογράφων και ειδικότερα κατά του Κ. Βαξεβάνη που συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis. Πρόκειται για κατάντια της Δικαιοσύνης», ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του νοσοκομείου Ζακύνθου για το οποίο διώκεται η διοικήτρια που είχε τοποθετηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Για να δείτε την κατάντια της Δικαιοσύνης, εδώ γίνεται της μουρλής το κάγκελο. Φεύγοντας από εδώ θα πάω να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης της διοικήτριας του νοσοκομείου Ζακύνθου. Κάποιοι επειδή ήθελαν να καλύψουν τις ευθύνες τους (σ.σ. για περιστατικό θανάτου ασθενή) είπαν ότι τα αέρια του νοσοκομείου έβγαζαν φίδια, σκορπιούς και δε ξέρω εγώ τι άλλο. Για να καλύψουν τις ευθύνες της αναισθησιολόγου που είναι σύζυγος διευθυντή του νοσοκομείου. Οι δύο μηνύσεις που έγιναν κατά της διοικήτριας είναι στο στάδιο της ανάκρισης. Αυτή τη δικαιοσύνη φτιάξατε στην Ελλάδα ή επιτρέπετε να λειτουργεί. Εγώ έχω κατηγορηθεί πολλές φορές για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη επειδή ρωτούσα τι γίνεται με τις υποθέσεις για τις οποίες βρήκαμε στοιχεία. Τα δημοσιεύματα σήμερα που μιλούν για τα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν τον κ. Πλιώτα στον Άρειο Πάγο δεν είναι παρέμβαση; Έχετε πάρει ολισθηρό δρόμο. Όσο και αν καλύπτουν τα μέσα ενημέρωσης, η εικόνα σας δεν φτιασιδώνεται».