Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είπε στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την Θεσσαλονίκη και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μίλησε για εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων. «Η εμφάνιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε και χθες ότι είναι μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας. Δεν έκανε καμία αυτοκριτική αλλά δήλωσε περήφανος για τα τραγικά αποτελέσματα της διακυβέρνησής του, σε έναν κόσμο που αλλάζει και επιδόθηκε σε αφελείς και επιδερμικές διαπιστώσεις. Έταξε και πάλι τα πάντα στους πάντες χωρίς μέτρο και μέτρημα.

Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για βαθιά διχαστικό λόγο με ύβρεις για τον πρωθυπουργό όπως είπε και τον μανιχαϊστικό λόγο του κ. Τσίπρα απέναντι στον πρωθυπουργό. «Του θυμίζω», είπε, «ότι είναι πρωθυπουργός γιατί τον επέλεξε μια μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. «Σήμερα ,7 χρόνια μετά το 2015 και τρία από το 2019 και 15 χρόνια από όταν ανέλαβε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται με τα ίδια συνθήματα και την ίδια παρωχημένη πολιτική. Πρωταγωνιστής και φιγούρα του χθες όπως και αυτοί που κάθονταν στην πρώτη γραμμή. Επιδιώκουν να επαναφέρουν αυτά που η χώρα προσπαθεί να αφήσει πίσω της. Αναδεικνύονται ανεπαρκείς και ανεπίκαιροι για το 2022». 

«Όσο διαρκεί η κρίση η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει»

Πολλές ερωτήσεις για την ενεργειακή κρίση δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι δεν θα σταματήσουν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι «όσο διαρκεί η κρίση η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει».

Είπε ακόμα ότι «Το εθνικό σχέδιο που επεξεργαζόμαστε θα δώσει πρόσθετη στήριξη στην κοινωνία απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα του εισοδήματος των πολιτών. Τα μέτρα, θα είναι μετρημένα σωστά».

Ερωτηθείς για την επιβολή πλαφόν στην χονδρική του ρεύματος είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει αναπτύξει εδώ και καιρό μια πρωτοβουλία στην ΕΕ και έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας. Παράλληλα έχουμε και ένα δικό μας σχέδιο που όταν θα είμαστε έτοιμοι θα το ανακοινώσουμε».

Τόνισε ακόμα ότι «μέσα στον Απρίλιο αρχίζουν να εφαρμόζονται μια σειρά από μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η ενίσχυση των 200 ευρώ. Όποια μέτρα αποφασιστούν θα είναι στα πλαίσια αντοχής της οικονομίας και με αποτέλεσμα στην τσέπη του καταναλωτή και θα ανακοινωθούν στην ώρα τους».

Για την πλατφόρμα για τα καύσιμα επανέλαβε ότι θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες. «Όλα θα μελετηθούν σωστά και ειδικά για τα δημητριακά που υπάρχει ανησυχία έχει γίνει σημαντική και συστηματική δουλειά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε και τα όσα συμβαίνουν είναι καλό να μας προβληματίσουν όσον αφορά αλλαγές και προσαρμογές σε σειρά προϊόντων όπως οι ζωοτροφές», είπε ακόμα.