Με δηλώσεις του  ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ξεκαθάρισε ως που θα στηριχτεί η κυβερνητική πολιτική από το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη: «Σε αυτά τα οποία είναι σωστά και πρέπει να κάνει θα τη στηρίξουμε. Εμείς δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας. Έχουμε πει πολύ συγκεκριμένα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Ο κ. Ζαφειριάδης μίλησε για ένα «κενό» στην κεντροδεξιά το οποίο η ΔΗΣΥ έχεται να καλύψει ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Κώστας Καραμανλής έκανε, με τη δήλωση του, την επιλογή του για τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Δεν συμμερίστηκε την άποψη του Λ. Αυγενάκη ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι προσωρινός πρόεδρος λέγοντας: «Ο κ. Σαμαράς έχει εκλεγεί από τη βάση της ΝΔ με τις διαδικασίες που έχει προβλέψει η ΝΔ και δεν υπάρχει νομίζω κανείς να τον αμφισβητήσει. Και λέω ξεκάθαρα ότι δεν είναι δικό μας θέμα τι κάνει ο κ. Σαμαράς».

Συνέχισε λέγοντας: «Είναι νομίζω αστείο να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα πολιτικά ζητήματα με χαρακτηρισμούς “αυτός είναι δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ” και λογικές που έρχονται από το παρελθόν περί αποστασίας ή μη αποστασίας».