Ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα της Oλομέλειας του Kοινοβουλίου μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του εισηγητή δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεοφίλου Ξανθόπουλου με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης επίκαιρης επερώτησης 44 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα: «Ερωτηματικά για τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών σχετικά με τη λειτουργία της λέσχης φιλάθλων στην οποία φέρεται να ήταν μέλη οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης των φαινομένων βίας με αφορμή τον αθλητισμό».
Το μέλος της κυβέρνησης χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές πως κάποιοι «έχτισαν καριέρα πάνω στο λαϊκισμό. «Ποιοι έφτιαχναν κρεμάλες στο Σύνταγμα, ποιοι λέγανε για γερμανοτσολιάδες και άλλες βαριές κουβέντες; Στις εκλογές του 2012 έστελναν μηνύματα, SMS, για να έρθουν κάποιοι να προπηλακίσουν», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.
Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία ανάλογα με το ποιος την ασκεί! Η πολιτική βία έμενε ασχολίαστη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα απ’ όπου και αν προέρχεται! Καταδικάζουμε τη βία χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Δεν μπορεί τη μία να καταδικάζουμε τη βία και όταν ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στη Βουλή να λέμε δεν είναι βία αλλά ακτιβισμός. Είχαμε καθημερινές επιθέσεις του Ρουβίκωνα με ανοχή του τότε Μαξίμου. Θα τα ακούτε εδώ για να μη μας κουνάτε και το δάχτυλο».
Απαντώντας ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε πως η Αριστερά είναι απέναντι στην ατομική βία, όμως αρνήθηκε να την καταδικάσει «απ’ όπου και αν προέρχεται», καθώς όπως είπε τότε θα έπρεπε να είχε κατηγορηθεί και ο Κολοκοτρώνης. «Είναι υποκριτική στάση ότι καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται χωρίς να μπαίνει στην ουσία της ανάλυσης του κοινωνικού φαινομένου της βίας», είπε.
«Θα σας θυμίσω μόνο ότι στην επανάσταση του 1821 όταν ο Ιμπραήμ κατέκαιγε την Πελοπόννησο, τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι της Πελοποννήσου προσκυνούσαν τον Ιμπραήμ και τότε ο Κολοκοτρώνης είπε το περίφημο φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Ασκούσε βία ο Κολοκοτρώνης; Σήμερα οι Ουκρανοί αμύνονται υπέρ βωμών και εστιών απέναντι στους εισβολείς Ρώσους. Ασκούν βία οι αμυνόμενοι Ουκρανοί; Αυτή η υποκριτική στάση βλέπετε σε ποια προφανή αδιέξοδα σας οδηγεί. Αμυνόμενοι και επιτιθέμενοι να έχουν ίδια αντιμετώπιση», κατέληξε.