Στις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας αναφέρθηκε η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, με την παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ. Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αφού εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, και μίλησε για τις πρόσφατες αιτιάσεις Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με το καθεστώς των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, που «κινούνται στο όριο του παραλόγου», όπως είπε, και τις οποίες καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες, όπως χαρακτήρισε.

Η κα Ασημακοπούλου κατήγγειλε επίσης την πρόσφατη βεβήλωση της Μονής της Παναγίας Σουμελά, με το διαφημιστικό σποτ που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο της Μονής, αλλά και τις νέες προκλητικές ενέργειες της κυβέρνησης Ερντογάν. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αδειοδότηση γυρίσματος χολιγουντιανής ταινίας, αυτήν τη φορά, στο εσωτερικό της Μονής.

«Αλήθεια, ποια είναι η «κόκκινη γραμμή» και το όριο για να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση πιο γενναία και αποτελεσματικά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, που προσβάλλουν όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, αλλά και το Διεθνές Δίκαιο; Αναρωτιέμαι λοιπόν κ. Μπορέλ, ποια είναι η «κόκκινη γραμμή», ποιο είναι το όριο, για να αντιμετωπίσει επιτέλους η Ε.Ε. πιο γενναία και αποτελεσματικά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της, εναντίον των κρατών μελών της, του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών;» αναρωτήθηκε.

Δείτε τα όσα είπε η κ. Ασημακοπούλου, εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=UkG_y9Cskaw