«Πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στη συμφωνία. Γιατί υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον και για τις δύο πλευρές», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις του σήμερα στον Real FM.

Όπως ανέφερε ακόμη, η επίτευξη μιας συμφωνίας θα είναι προς το συμφέρον όλων, για τους δανειστές, για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη ώστε να προχωρήσει η Ελλάδα παρακάτω.

«Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ορισμένα από αυτά που ζητούν οι δανειστές», εξήγησε και επεσήμανε ότι η πρόταση που έχει κάνει η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά.

Σχετικά με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή και την ενημέρωση που θα κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Σπίρτζης ευχήθηκε «να πάμε σε μια κατεύθυνση εθνικής συνεννόησης» όλων των κομμάτων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό «γιατί είναι μια εθνική μάχη», λέγοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ομοψυχία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχολιάζοντας τα «κολλημένα» έργα, υποστήριξε ότι αυτό γίνεται λόγω αμαρτιών του παρελθόντος και ότι δεν είναι θέμα μη χρηματοδότησης αλλά θέμα κακοδιοίκησης.