Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών και του επικαιροποιημένου μνημονίου, αλλά και των ενδοπαραταξιακών εξελίξεων με τις διαρροές βουλευτών του κόμματος προς τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Στο ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει το  Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος στις 2:30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Αναλυτικά σήμερα:

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται η σύνοδος υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στον Εύξεινο Πόντο (ΟΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα. Η σύνοδος αυτή αποτελεί το καταληκτικό γεγονός της ελληνικής Προεδρίας του Οργανισμού, που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου του 2010 και με τη λήξη των εργασιών της, η Ελλάδα θα παραδώσει την προεδρία στη Ρουμανία. Κεντρικός άξονας της ελληνικής προεδρίας ήταν “Η Μαύρη Θάλασσα γίνεται Πράσινη”. Κατά την εναρκτήρια τελετή, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δ. Δρούτσας, ο οποίος το μεσημέρι θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν των συμμετεχόντων. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης,, αρμόδιος για θέματα οικονομικής διπλωματίας. Τελικό προϊόν της υπουργικής συνόδου θα αποτελέσει η κοινή δήλωση όλων των υπουργών, η οποία εγκρίθηκε χθες σε επίπεδο υψηλών αξιωματούχων.

Στο ξενοδοχείο «Grand Hotel» στη Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) διοργανώνουν Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ με θέμα : “Η Νέα Εποχή στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα”. Το Φόρουμ πραγματοποιείται παράλληλα με τη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των χωρών ΟΣΕΠ, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στον Οργανισμό για το 2ο εξάμηνο του 2010, υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και της Παρευξείνιας Τράπεζας Εμπορίου & Αναπτύξεως.

Επίσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποιεί ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί και με στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ηπείρου. Ειδικότερα, στις 10:30 π.μ.-2 μ.μ., συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου με θέμα: “Πορεία υλοποίησης και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ”, στις 2:30 μ.μ. έως τις 3:30 μ.μ. επίσκεψη στην εταιρεία Ψηφιακής Μηχανικής ΝΙΚΗ, στις 5:45 μ.μ. έως τις 6:30 μ.μ. συνάντηση στη Νομαρχιακή Οργάνωση ΠΑΣΟΚ, στις 7 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. ομιλία στο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) στο ξενοδοχείο «Grand Serai» (Δωδώνης 33, Ιωάννινα).

Στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ημερίδα-τεχνικό σεμινάριο ενημέρωσης για το Eθνικό Πλαίσιο Προσόντων (National Qualifications Framework/NQF) με τίτλο: Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων από τη Θεωρία στην Πράξη: η Ανάπτυξη των Κλαδικών Πλαισίων Προσόντων. Την ημερίδα, την οποία διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, ως Εθνικό Σημείο Συντονισμού για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF), και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων ενημερωτικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.

Στις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου στη Θεσσαλονίκη, ημερίδα με θέμα: «Οχι στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Στις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκδήλωση με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα: «Γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει η Κοινωνική Ευρώπη για εσάς;», την οποία υποστηρίζει η Γενική Διεύθυνση “Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Ισες Ευκαιρίες” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15), συνέντευξη Τύπου της υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρας Τζάκρη και της γενικής γραμματέως Ισότητας των Φύλων, Μαρίας Στρατηγάκη στο πλαίσιο της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στις 11 π.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου, η νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη, θα υπογράψει τη σύμβαση έργου: «Μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Τυμπακίου», προϋπολογισμού 2.110.000 ευρώ.

Στις 12:30 μ.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα δεχθεί τη νέα πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Hana Seveikova.

Στη 1μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνο Μίχαλο και τους προέδρους της Λέσχης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων.

Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Eρευνας και Τεχνολογίας.

 Στις 2:15 μ.μ. έως τις 4 μ.μ στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα, ημερίδα-τηλεοπτική εκπομπή με θέμα: «Προοπτικές Ανάπτυξης των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης», συνδιοργανώνουν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Περιφέρεια Ηπείρου. Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, η γενική γραματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα και οι ευρωβουλευτές, Σπύρος Δανέλλης (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Παπανικολάου (ΝΔ), Χαράλαμπος Αγγουράκης ΚΚΕ , Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι-Πράσινοι). Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.

Στις 3 μ.μ. στο Metropolitan Expo (αίθουσα εκδηλώσεων C1) στο πλαίσιο των εγκαινίων της 42ης Εκθεσης ΧΕΝΙΑ η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, παρουσίαση με θέμα: «ΑΘΗΝΑ: Δράσεις για την ενίσχυση και ισχυροποίηση της τουριστικής ανάπτυξης».

Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, διεθνής ημερίδα με θέμα: «Φυσικό αέριο και ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη, που συνδιοργανώνουν το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Βουλγαρία με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Α-CERT).

Στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας, η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου, θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο του Canterbury Dr Rowan Williams.