Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, αρνούμενος ότι η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση έχει χαρακτήρα απελευθέρωσης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι «όντως αυτοτραυματίστηκε ο Σάββας Ξηρός αλλά η αδυναμία της πολιτείας να τον περιθάλψει όπως έπρεπε, οδήγησε στην τύφλωση. Η ελληνική πολιτεία τον τύφλωσε» σε απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητστοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης λίγο νωρίτερα είχε ισχυριστεί ότι ο Ξηρός είχε τραυματιστεί ενώ επιχειρούσε να τοποθετήσει βόμβα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι μιλά ως συγγενής θύματος της τρομοκρατίας και όχι ως βουλευτής.

«Εμείς τα θύματα των νεκρών ούτε κάψαμε την Αθήνα, ούτε καταστρέψαμε. Αντιμετωπίσαμε τον πόνο μας με σεβασμό και αξιοπρέπεια», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «θέλω να με κοιτάξετε στα μάτια και να μου πείτε αν έχετε τη συνείδησή σας ήσυχη που θα στείλετε σπίτι του τον Σάββα Ξηρό».