Συνάντηση με τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Έλληνα Επίτροπο στην Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλο θα έχει στις 17:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση των δύο έρχεται μετά το πάγωμα των σχέσεών τους εξαιτίας της απόφασης του πρωθυπουργού να αλλάξει την τελευταία στιγμή την επιλογή του για το Προεδρικό Μέγαρο, προτείνοντας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τότε Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Αβραμόπουλος διατηρούσαν εξαιρετικές σχέσεις και είχαν συχνές επαφές, γεγονός μάλιστα που είχε προκαλέσει το μένος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, καθώς από την Κουμουνδούρου είχαν επικαλεστεί πολλές φορές θέσεις του ίδιου του αντιπροέδρου της ΝΔ για να πλήξει την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την παραίτησή του με αιχμές κατά της νυν ηγεσίας της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες τηρεί στάση αναμονής παρατηρώντας τις εξελίξεις και θεωρείται πιθανό να δηλώσει παρών για την επόμενη ημέρα του κόμματος, εφόσον ανοίξει και επίσημα θέμα ηγεσίας.

Κατά τα λοιπά, σήμερα ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στις 11:00 με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων
Πρόεδρος Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κουτρομάνος
Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαος Αγγελάρας
Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας, Σωτήριος Ρίζος
Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη
 
Τέλος, στις 18:00 θα μετέχει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο.