Τα έργα για την Γραμμή 4 του Μετρό που θα ξεκινά από τη Βεΐκου και θα καταλήγει στου Γουδή ξεκίνησαν, όπως αναφέρει με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο Twitter, «Τα έργα για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας ξεκίνησαν. Το καλοκαίρι υπογράψαμε τη σύμβαση για την κατασκευή του μεγαλύτερου δημόσιου έργου που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και ήδη ξεκίνησε η υλοποίησή του».

Μάλιστα το μήνυμά του συνοδεύεται και από βίντεο που ετοίμασε το υπουργείο με τα έργα που υλοποιούνται αυτό τον καιρό στους σταθμούς Βεΐκου, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Ακαδημία, Κολωνάκι και Κατεχάκη. «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο δημόσιο έργο της δεκαετίας» όπως επισημαίνεται στην κατάληξη του βίντεο.

Ακολούθως ο υπουργός με νέα ανάρτησή του επισημαίνει πως «η νέα γραμμή, μήκους 13χλμ, αλλάζει το συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας, καθώς περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς που θα εξυπηρετούν μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και θα συνδέεται με τις υφιστάμενες γραμμές του Μετρό μέσω δύο σταθμών ανταπόκρισης» και καταλήγει: «Με όραμα και επιμονή συνεχίζουμε την εφαρμογή του σχεδίου μας για την αναμόρφωση των υποδομών σε όλη τη χώρα».