Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού σε εμφάνιση του σήμερα το πρωί αναφέρθηκε στα σενάρια που κυκλοφόρησαν για τη χθεσινή κυβερνητική συνεδρίαση για την ανάπτυξη. Σχολίασε πως μετά από κάθε σύσκεψη γράφουν οι εφημερίδες τα ίδια σενάρια για τον πρωθυπουργό. «Δουλειά του πρωθυπουργού είναι να μας μαζεύει, να συντονίζει και να μας λέει να πάμε πιο γρήγορα» τόνισε και αρνήθηκε πως υπήρξαν φωνές του Γ. Παπανδρέου.

Για τον δικό του τομέα δήλωσε στο Mega πως έχει μειωθεί το χρέος προς τα ξένα μέσα ενημέρωσης και έτσι αποκαταστάθηκαν και οι σχέσεις με αυτά. Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για «τεράστια κονδύλια, χωρίς σωστές προτεραιότητες». Θύμισε την απάντηση του πρώην υπουργού Κ. Μαρκόπουλου ότι ο Κώστας Καραμανλής του είχε δώσει έγκριση να ξοδέψει τέτοια ποσά.

Για τα μνημεία στην Ελλάδα, σε επίπεδο υπηρεσιών όπως ξενάγηση, πρόσβαση, ειδική μέριμνα για ΑΜΕΑ, είπε πως «100 είναι κάτω από τη βάση».  Ο στόχος του υπουργείου είναι για 10 μνημεια μεταξύ αυτών η Ακρόπολη, οι Δελφοί τον πρώτο χρόνο να αναβαθμιστούν. Κονδύλια θα βρεθούν από ΕΣΠΑ και άλλους μεταξύ αυτών και ο ΟΠΑΠ.