Έντονος εκνευρισμός για τις καθημερινές… πρωτοβουλίες σε γραμμή εντελώς διαφορετική από τον κυβερνητικό σχεδιασμό επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον προβληματισμό να εντείνεται από το γεγονός ότι πλέον η κα Κωνσταντοπούλου αποτελεί τον τρίτο πολιτειακό παράγοντα της χώρας και με αυτόν θα πρέπει να πορευτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για συνεχείς προσπάθειες προσωπικής προβολής της κας Κωνσταντοπούλου, η οποία φέρνει με τον τρόπο αυτό προσχώματα στις προσπάθειες της κυβέρνησης.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφερόμενοι στη χθεσινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους, καθώς την ώρα που στόχος του πρωθυπουργού ήταν το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο συμβολικά ήταν για την ανθρωπιστική κρίση, να περάσει σε ένα πνεύμα σύμπνοιας. Αντ’ αυτού, οι χειρισμοί της Προέδρου της Βουλής, σημειώνουν κύκλοι του Μαξίμου, μετέτρεψαν μία συναινετική διαδικασία σε πολεμική σύρραξη εντός του Κοινοβουλίου.
Στόχος της κας Κωνσταντοπούλου, η οποία επέμεινε στη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας κατόπιν αιτήματος της Χρυσής Αυγής, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παρόντες οι βουλευτές της ΧΑ που είχαν υποβάλλει το αίτημα, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, ήταν να εκθέσει όσους βουλευτές και κόμματα επιδείκνυαν στάση που ταυτίζεται με τη ρητορική των δανειστών.
Η ενόχληση της κυβέρνησης έγινε εμφανής και από την αντιπαράθεση της Προέδρου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, ο οποίος εν πολλοίς εξέθεσε με την τοποθέτησή του την κ. Κωνσταντοπούλου, αφού σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του για το νομοσχέδιο δημιούργησε το κατάλληλο πλαίσιο για την μέγιστη κοινοβουλευτική συναίνεση ενόψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής. «Έχει μεγάλη σημασία το κλίμα αυτό της ευρύτατης πολιτικής συναίνεσης που εκφράζεται αλλά μπορεί να έχει σημαντικότερο πολιτικό νόημα να εκφραστεί από την Βουλή σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.