Υπεραμύνθηκε της απόφασης του να μην ακολουθήσει την επίσημη διαδικασία παραλαβής της λίστας Λαγκάρντ στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας Ξ. Δημητρίου γιατί δεν πρωτοκόλλησε το συνοδευτικό έγγραφο και το cd που ήρθε από τη Γαλλία.

«Με το τυπικό δε θα βρισκόμουν εδώ σήμερα , με το τυπικό όμως δε θα μπορούσα να πάω στο Γιούρογκρουπ και να κοιτάξω την κ. Λαγκαρντ ούτε και την Ελβετίδα ομόλογό μου. Συν τοις άλλοις θα με κατηγορούσαν οτι επίτηδες έκαψα την λίστα και άρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανέναν Έλληνα φορολογούμενο… Αν ακολουθούσα το τυπικό, έβαζα αριθμό πρωτοκόλλου κλπ.» είπε και εξήγησε.

«Εγώ δεν μπορώ να αποδεχτώ επισήμως ότι πήρα παράνομα στοιχεία, ούτε η Γαλλία ότι μου έστειλε παράνομα στοιχεία. Άρα η επιστολή που στείλαμε και μας έστειλαν ήταν ουσιαστικά – συγνώμη για την έκφραση- φερετζές, δηλαδή προσχηματική. Δεν μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε για είσπραξη φόρων. Ως βάση διασταύρωσης στοιχείων και μόνο.

Β. Δημακόπουλος (Συνήγορος για τις ερωτήσεις της εισαγγελέως): Δεν γίνεται να υποβάλλουμε κ.πρόεδρε ερωτήσεις προς τον κατηγορούμενο, για τα οποία έχει ήδη απαντήσει πολλάκις. Γιατί κατατείνει να γίνει παραπειστική.

Εισαγγελέας: Στην ανακριτική διαδικασία επιβάλλεται ίσως να ρωτάμε την ίδια ερώτηση
Πρόεδρος: Μπορεί νομολογιακά να θεωρηθεί επανάληψη αυτή η επαναδιατύπωση άρα εκτός θέματος. Ποια απάντηση θα λάβουμε υπόψιν.
Εισαγγελέας: Θα ελέγξουμε την αξιοπιστία.
Πρόεδρος: Κ. Εισαγγελέα για αξιοπιστία κατηγορουμένου δια νόμου δεν μπορούμε να μιλήσουμε πότε…

Εισαγγελέας: Γιατί όμως δεν κάνατε το τυπικό, να το στείλετε;
Κατηγορούμενος: Μα σας το είπα! Το μέλημά μου δεν ήταν το τυπικό, να καλυφθώ δηλαδή εγώ. Δεν σκεφτόμουν εγώ να καλυφθώ, δεν ήταν αυτό το μέλημά μου. Αν το κοιτούσα αυτό, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Το μέλημά μου ήταν να υπάρξει αποτέλεσμα.
Πρόεδρος: Ηρεμήστε..
Κατηγορούμενος: Με συγχωρείτε…

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε σε έντονο ύφος ότι δεν είχε εμπιστοσύνη στο ΣΔΟΕ όταν η εισαγγελέας τον ρώτησε αν είχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη γραμματεία του.

«Από το ΣΔΟΕ διέρρευσε η λίστα της τράπεζας Ελλάδος με σβησμένα με μπλάνκο τα ονόματα, από το ΣΔΟΕ ενημερώνονταν επιχειρηματίες όταν πηγαίναμε να κάνουμε ελέγχους. Γι αυτό… Ενώ από τη γραμματεία μου δεν διέρρευσε ποτέ η επιστολή Τρισέ που απειλούσε να μας κλείσει τη ρευστότητα και να καταρρεύσουν τα πάντα»

Εισαγγελέας: Ο κ. Καπελέρης έπαθε κατάθλιψη , κατέστη κατηγορούμενος.
Κατηγορούμενος: Ενώ εγώ δεν έπαθε τίποτα κυρία εισαγγελέα;
Εισαγγελέας: Εσείς φέρτε το πρωτότυπο και τελειώσατε…
Κατηγορούμενος: Τι θα πει το πρωτότυπο. Εγώ δεν αμφισβητώ τον αριθμό των αρχείων που ήρθαν από τη Γαλλία.

Εισαγγελέας: Απ ότι καταλαβαίνω και εσείς θέλετε μάρτυρα τον κ. Βενιζέλο αλλά δεν το στηρίξατε…
Κατηγορούμενος: οι συνήγοροι μου δεν διαφώνησαν…

Αρεοπαγίτης: Αναζητήσατε το cd;

Κατηγορούμενος: Έψαξα παντού, έψαξα σπίτι μου δεν το βρήκα.

Αρεοπαγίτης:
Το συνοδευτικό χάθηκε και αυτό;
Κατηγορούμενος: Δεν είμαι σίγουρος γι αυτό αν το έδωσα.
Αρεοπαγίτης: γιατί δεν στείλετε το cd στον κ. Διώτη και δώσατε το στικάκι.
Κατηγορούμενος: Τότε θεώρησα ότι αυτό που μεταβιβάζω ήταν πληροφορία. Στερνή μου γνώση…