Σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ευρεία σύσκεψη για θέματα ανάπτυξης.

Στην κυβερνητική σύσκεψη – στην οποία θα συζητηθεί και το θέμα των επενδύσεων – θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωστής Σκανδαλίδης, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.

Αναλυτικά σήμερα:

Nέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωΐ κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ .

Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με υπουργούς για θέματα που αφορούν στο νομό Θεσσαλονίκης, θα παρευρεθεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους νέους αιρετούς περιφερειάρχες και δημάρχους του “Καλλικράτη”, καθώς και στη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά με τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες που στηρίχθηκαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στην Κύπρο μεταβαίνει η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με το πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στη 1:15 μ.μ .με το πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, στις 2 μ.μ. με τον πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο ΔΗΚΟ Μάριο Κάρογιαν, στις 3 παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού και στις 3:30 μ.μ. με τον πρόεδρο Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου. Στις 4:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» η κ. Μπακογιάννη θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Στις 12 το μεσημέρι ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε εκδήλωση του υπουργείου Εσωτερικών, σε νεοεκλεγέντες δημάρχους και περιφερειάρχες.

Στις 2:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52) κοινή γενική συνέλευση των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ Μετρό και Τραμ.