«Από νομική άποψη, δεν υπάρχει λόγος να κυρωθεί από τη Βουλή, διότι είναι παράταση της παράτασης, χωρίς κανέναν επιπλέον όρο. Από πολιτική άποψη, συμφωνώ να γίνει μια πολιτική συζήτηση, σε πολιτικό επίπεδο και εντός της Βουλής. Θα το συζητήσει αυτό η κυβέρνηση και θα πάρει την κατάλληλη πρωτοβουλία, σε συνεννόηση και με την πρόεδρο της Βουλής. Αλλά σας λέω ότι η δική μου άποψη είναι ότι νομικά δεν υπάρχει ζήτημα», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας για τη συμφωνία με τους εταίρους και το αν πρέπει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή.
Σε δηλώσεις του στο Βήμα FM αναφέρθηκε και στις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Είπαμε ότι είμαστε ενιαίο κόμμα, υπάρχει μια διαδικασία ενοποίησης στην οποία όλοι βοηθάμε και εγώ, με την ευθύνη του Τάσου Κορωνάκη και ο Γιάννης Δραγασάκης πρέπει να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ενοποίηση. Περαιτέρω ενοποίηση δεν σημαίνει, όμως, μία φωνή και άποψη. Σημαίνει επεξεργασία και υλοποίηση και οι πολιτικές δυνάμεις και πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποχρέωσε να φέρνει τη φωνή της κοινωνίας, αλλά και να την ακούει».
Για τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί έκτακτης εισφοράς στους έχοντες, ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι «κάθε μέτρο θα έρχεται στη Βουλή και ξεκινάμε από αυτήν την εβδομάδα, θα νομοθετείται. Όλη η διαδικασία δεν θα εμπεριέχει για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της κοινωνίας νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν. Η άποψη όλων είναι ότι δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα σεντ ή ευρώ ο καθαρός μισθός τον οποίο παίρνουν (οι εργαζόμενοι). Ο ΥΠΟΙΚ είπε για έκτακτη εισφορά στους έχοντες, άρα μένει να προσδιοριστεί ποιοι είναι οι έχοντες. Το έχουμε πει χιλιάδες φορές, είναι αυτοί που έχουν τη φοροδοτική ικανότητα, αλλά δεν (πληρώνουν). Όχι από τους μισθωτούς και τους φτωχούς και φτωχότερους. Ο τζίρος των επιχειρήσεων είναι ένα διαφορετικό πράγμα με το κέρδος που απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης».
Σε ερώτηση, τέλος, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο δέσμευσης καταθέσεων, ο κ. Βίτσας απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι βέβαια!».