Την ύπαρξη προβλημάτων ρευστότητας για την ελληνική οικονομία αναγνώρισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5, προαναγγέλλοντας «νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό Δημόσιο». Ο ίδιος ωστόσο έσπευσε να υποστηρίξει ότι τα χρηματοδοτικά κενά είναι ένα ζήτημα «που αφορά και τους εταίρους μας».
«Προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι γνωστό, το γνωρίζαμε και εμείς και πριν αναλάβουμε και το βλέπουμε τώρα και στην πράξη. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι ένα ζήτημα, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει» τόνισε.
Ερωτηθείς για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκε ότι «αυτή η ιστορία θα προχωρήσει και θα προχωρήσει άμεσα» προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε και χρόνο να περιμένουμε». Σημείωσε μάλιστα πως αναζητούνται οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι «για να μην υπάρχει κανένας που να θεωρεί τον εαυτό του κοροΐδο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά εννοώντας τους καλοπληρωτές.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραδέχτηκε επίσης ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, αλλά όπως είπε «δεν υπάρχει περίπτωση να είναι συντελεστής που θα αφορά αγαθά ή υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών».
«Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω κάτι παραπάνω» προσέθεσε. «Είναι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών. Δεν υπάρχει κάτι πάνω στο τραπέζι, επομένως δεν υπάρχει η ανάγκη να δημιουργείται ανησυχία στον κόσμο. Σε καμία περίπτωση πάντως και πραγματικά σας διαβεβαιώνω δεν υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με αγαθά ή υπηρεσίες, τα οποία είναι σημαντικά στη ζωή των πολιτών. Οι αποφάσεις θα έρχονται τμηματικά. Μιλάμε για μια εξειδίκευση, η οποία πρέπει να γίνει ανά υπουργείο σε σχέση με αυτή τη λίστα, μια εμβάθυνση».