Σήμερα η εξ αναβολής συνέντευξη Τύπου της τρόικας. Παρουσιάζονται τα συμπεράσματα από τον πρόσφατο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Με βάση το πόρισμα των ελεγκτών, το ΔΝΤ θα αποφασίσει να εκταμιεύσει τον Δεκέμβριο το τμήμα της τρίτης δόσης του δανείου που του αναλογεί, ενώ από την πλευρά της, η ευρωζώνη θα προχωρήσει στην εκταμίευση του δικού της μεριδίου τον Ιανουάριο. Το πλήρες κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο 15νθήμερο.

Αναλυτικά σήμερα:

Επίσκεψη του προέδρου Χριστόφια στην Αθήνα. Θα βρεθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου για να τον ενημερώσει για την πορεία των συνομιλιών στο κυπριακό. Ο πρόεδρος Χριστόφιας θα είναι ο κύριος ομιλητής στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των πενήντα ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Αμμόχωστος, μια ευρωπαϊκή πόλη-φάντασμα».

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η κλήρωση μεταξύ ανωτάτων δικαστών – όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τον κανονισμό της Βουλής – για την ανάδειξη πέντε τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς και του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα και του αναπληρωτή του, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των πρώην υπουργών για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ εκδικάζονται σήμερα οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και άλλων φορέων κατά του Μνημονίου.

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Στις 11 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα εγκαινιάσει τη νέα φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» (Ηρας 8 και Δέσπως Σέχου, Ν. Κόσμος).

Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδος-Αιγύπτου από τον υφυπουργό Σπύρο Κουβέλη και τον υφυπουργό Επικρατείας της Αιγύπτου – αρμόδιο για θέματα συνεργασίας με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και την Ε.Ε., Mustafa Abdou Mohamad Eisa, Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ολοκληρώνονται οι διήμερες εργασίες της ΜΔΕ, που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, της ενέργειας (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), των κατασκευών, των νέων τεχνολογιών (πληροφορική-τηλεπικοινωνίες), των τραπεζικών υπηρεσιών, των μεταφορών (οδικές, θαλάσσιες, αερομεταφορές), του περιβάλλοντος, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και υγρών αποβλήτων και, τέλος, της μορφωτικής και επιστημονικής συνεργασίας.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος ΕΝΑΕ , στα γραφεία της Ενωσης (Μεσογείων 15, 4ος όροφος).

Στις 13.30 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φιλ. Πετσάλνικος και ο δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός θα παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Αμμόχωστος, μια ευρωπαϊκή πόλη- φάντασμα, στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής.