Ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής στα μέσα Δεκεμβρίου έχουν οι «επικίνδυνες αποστολές» που αναλαμβάνει ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο -ενισχυμένος το τελευταίο χρονικό διάστημα- οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού θα επιδοθεί σε μπαράζ επαφών στην Ευρώπη, προκειμένου να καλλιεργήσει το έδαφος για να περάσουν οι ελληνικές θέσεις για το μηχανισμό στήριξης και όχι οι σκληρές γερμανικές θέσεις, οι οποίες θα φέρουν την Ελλάδα προ των πυλών της «ελεγχόμενης πτώχευσης».

Πράγμα που αποτελεί το μεγαλύτερο εφιάλτη της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού, ο οποίος θα αξιοποιήσει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρημάτων για την αποφυγή αυτού του ενδεχομένου και τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και την περίφημη «συναίνεση».

Ο κ. Παπαδήμος τυπικά αναλαμβάνει επικεφαλής της ελληνικής πλευράς στην κοινή ομάδα εργασίας Ελλάδας-Γερμανίας που αποφασίστηκε να συγκροτηθεί εν όψει της Συνόδου Κορυφής στη συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ την περασμένη Παρασκευή στη Λισαβόνα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Παρότι ο κ. Παπαδήμος βρίσκεται -όπως διαβεβαιώνουν αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές- σε αγαστή συνεργασία με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο ρόλος του και η ενεργοποίησή του, αλλά κυρίως το χρονοδιάγραμμα του project που αναλαμβάνει, φουντώνουν και πάλι τις φήμες ότι θα αναλάβει κυβερνητικό πόστο στο οικονομικό επιτελείο αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού (κοντά στα Χριστούγεννα).