Για τις εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους εταίρους της και τους στόχους της κυβέρνησης, μίλησε ο Γιώργος Σταθάκης.

«Εμείς προτείνουμε ένα σχέδιο-γέφυρα το οποίο θα αφορά τη μετάβαση από το ισχύον πρόγραμμα, το Μνημόνιο και την τρόικα σε ένα σημείο, σε ένα μεταβατικό σχέδιο στο οποίο θα έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η οικονομία μέσα στους επόμενους μήνες», είπε ο υπουργός Οικονομίας και εξήγησε ότι στο μεταβατικό διάστημα θα υπάρξει μια συμφωνία για τη χρηματοδότησή του.

«Αυτό που διαπραγματευόμαστε με την Ευρώπη δεν έχει τα χαρακτηριστικά του προγράμματος που υπήρχε μέχρι τώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Σταθάκης, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει δεκτό κάποιο πρόγραμμα.

Παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν και τη σκληρή διαπραγμάτευση από τη μεριά των εταίρων, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση» που θα είναι «συμβατή και από τις δύο μεριές».

Ερωτώμενος τι θα γίνει με τις προθεσμίες, ο υπουργός εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει πλήρης συμφωνία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά εξέφρασε την πίστη του ότι μέχρι τότε μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία-γέφυρα 3 μηνών.

Δείτε τη συνέντευξη του υπουργού…