«Μήνυμα ελπίδας σε αντιδιαστολή στο μήνυμα του φόβου», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές.

Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ρέντσι επισήμανε την ανάγκη καλών σχέσεων της Ελλάδας με την Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες, αλλά θέλουμε η πολιτική να αλλάξει τα πράγματα. Αυτά μας ενώνουν, πέρα από τις επιμέρους προτάσεις που μπορεί να υπάρχουν», σημείωσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Ο κ. Ρέντσι υπογράμμισε παράλληλα ότι από την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας θα μετέχει στο ευρωπαϊκό συμβούλιο και ότι είναι σημαντική η στενή σχέση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Σύμφωνα με τον Ρέντσι χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις αλλά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι καινοτομίες της ευρωπαϊκής πολιτικής. «Δεν μπήκαμε στην επιμέρους ανάλυση των ελληνικών προτάσεων αλλά υπάρχει μεγάλη διάθεση από την Ιταλία για διμερή συνεργασία όπως και σε όλα τα φόρα», ανέφερε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, μίλησε για την ανάγκη «να κάνουμε ένα καλό φορολογικό σύστημα», με στόχο την «καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Ο κ. Ρέντσι εκτίμησε ότι υπάρχουν οι συνθήκες ώστε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.