Διατηρεί την επιφυλακτικότητά του για το κυβερνητικό σχήμα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη Βουλή. Έκανε λόγο για «αρνητικές ενδείξεις» μιας κυβέρνησης που περιλαμβάνει «ακροδεξιούς, συνομωσιολόγους και αντιευρωπαϊστές».

Αφού υπενθύμισε ότι ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα αποκαλύπτοντας ότι αρχηγός της «17 Νοέμβρη» είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, συνέχισε λέγοντας ότι στην πορεία ο νέος υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι οι ξένοι μας ψεκάζουν…

Αφήνοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες και στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι «είμαστε αντίπαλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ». «Έχουμε επιφυλάξεις για την πολιτική του. Βλέπουμε ίσως και διαφορετικά τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη. Κρίνουμε ότι η οικονομική του πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε νέο μαρασμό την ήδη μαραμένη οικονομία μας. Στην Παιδεία και το Δημόσιο. Εμείς θέλουμε αλλαγές, αυτοί θέλουν βήμα σημειωτόν και επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε, και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εχθροί».

Ο Αλέξης Τσίπρας όρισε «μια κακή κυβέρνηση με παλαιοκομματικά κουσούρια. Όπου δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον υπουργό, ορίζουμε έναν αναπληρωτή υπουργό. Και για να καλύψουμε όλες τις συνιστώσες ορίζουμε και μερικούς υφυπουργούς. Ένα σχήμα ξεχειλωμένο, προϊόν ισορροπιών και σκοπιμοτήτων», επισήμανε, μεταξύ άλλων.