H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο τον πολλαπλασιασμό των μηνυμάτων για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα για την επιλογή της να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια ενάντια στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές το 16% των παιδιών, έχει πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης ενώ εννιά στους δέκα δράστες βρίσκονται στο στενό οικογενειακό, συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του παιδιού. Το δικό μας μεγάλο στοίχημα είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να σπάσουν τη σιωπή και να καταγγείλουν τους δράστες.

 Μέσα από αυτή τη συνεργασία και μέσα από  κοινές δράσεις με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα εργαλεία ενημέρωσης της καμπάνιας θα φτάσουν σε περισσότερα σπίτια και σχολεία και μαζί με τους κανόνες αυτοπροστασίας θα δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο πλαίσιο για όλα τα παιδιά. Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης και από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υλοποιεί σταδιακά τον μεγάλο στόχο της συμμετοχής στην καμπάνια όλων των Περιφερειών της χώρας, κάτι που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική  στο εγχείρημα για ένα κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά.