«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι δανειστές και οι εταίροι θα παρακολουθήσουν το εσωτερικό αλαλούμ του ΣΥΡΙΖΑ και το παζάρι μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών» δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» η υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Κανείς δεν θα επιδιώξει ή δεν θα οδηγήσει σε έξοδο, αλλά το ατύχημα δεν σχεδιάζεται. Προκύπτει με ξαφνικό και αιφνιδιαστικό τρόπο» προσθέτει η κ. Μπακογιάννη.

Η υποψήφια βουλευτής θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να ενισχυθεί η εικόνα της ΝΔ αρκεί να«μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και του ρεαλισμού», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ πρέπι να αρθρώσει έναν καθαρό πολιτικό λόγο […]. Ετσι οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ειλικρινή και εφικτή πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα με σιγουριά στην έξοδο από το τούνελ της κρίσης και τις αοριστίες και τις γενικολογίες του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυώνται μονάχα την πορεία προς τα πίσω, στην εποχή των ελλειμμάτων και των κρατικιστικών πολιτικών που μας βύθισαν στην κρίση» προσθέτει.

Όσο αφορά την πιθανή εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει την ανυπαρξία σχεδίου του κόμματος. «Δεν ξέρουν ούτε και οι ίδιοι προς τα πού θα πάνε. Δεν έχουν σχέδιο. Την ώρα που ο κ. Τσίπρας λέει ότι το ευρώ είναι ο μόνος δρόμος του, στελέχη του εξαγγέλλουν δημοψήφισμα για το ευρώ. Θα έχουμε από όλα, και κυβιστήσεις και σκηνικό ρήξης και λεονταρισμούς προς τα έξω και ευχαριστίες» αναφέρει.

Οι προτεραιότητες της για την Α’ Αθηνών είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η υποστήριξη των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, η ανεργία και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.