Δεν διακρίνει περιθώρια συναίνεσης με την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού, όπως σημειώνει, κάθε συνεννόηση προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα, τα οποία σήμερα δεν βλέπει.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει στην ορθότητα της αντιμνημονιακής του θέσης. Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει ποτέ με μαζικές απολύσεις,ενώ λέει «όχι» σε ενδεχόμενη συγκρότηση μεγάλου συνασπισμού με τεχνοκράτες. Ακόμα προαναγγέλλει αλλαγές στην ηγετική ομάδα του κόμματος. Ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να μηδενίσει το κυκλικό και το διαρθρωτικό έλλειμμα μέσα σε 18 μήνες.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι:«Η τόνωση της οικοδομής, με επιδότηση επιτοκίου της πρώτης κατοικίας για 10 χρόνια, θα δώσει οξυγόνο σε περισσότερο από 130 επαγγέλματα» και προσθέτει: « Η αξιοποίηση της κινητής περιουσίας του Δημοσίου έχει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες για απόκτηση ρευστότητας και μόνιμα δημόσια έξοδα».