Το Φιλανθρωπινό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα και ευχαρίστησε την «Αποστολή» και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το έργο τους.

«Είναι συγκινητική η προσπάθεια της Εκκλησίας και η δική σας προσωπικά» είπε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και του έδωσε συγχαρητήρια για το διαφανή τρόπο διαχείρισης των τροφίμων, αλλά και για τις επαφές του με την ομογένεια, ενώ ευχαρίστησε και το προσωπικό και τους εθελοντές της «Αποστολής».

«Παραμονή της Πρωτοχρονιάς επισκέπτομαι την Αποστολή, το διοικητήριο της φιλανθρωπίας της Εκκλησίας μας για να δω από κοντά το μεγάλο έργο σας, το οποίο περιγράψατε και το οποίο μας συγκινεί ακόμα περισσότερο όταν κανείς βλέπει τον αγώνα, τον μόχθο τον επίπονο που έχετε κάνει για να υπάρξει κοινωνική συνοχή και για να υπάρξει στην πράξη η αλληλεγγύη που άλλωστε είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Θέλω να ξέρετε ότι αυτή η προσπάθεια που κάνετε υπέρ του αδύναμου, υπέρ του πιο φτωχού συνανθρώπου μας, είναι κάτι που έχει συγκινήσει εδώ και καιρό όλους τους Έλληνες, όλο το λαό μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Και θα ήθελα να μου δώσετε το δικαίωμα Μακαριότατε να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου διότι αντιλαμβάνομαι ότι εκτός από την ίδια την προσφορά που είναι το έργο σας, υπάρχει ταυτόχρονα και ένα καινούριο σύστημα διαφάνειας, υπάρχει μια διαχείριση η οποία αποπνέει το σεβασμό σε όλους, υπάρχει μια επαφή με τους ομογενείς μας, τους ομοεθνείς μας που βρίσκονται στο εξωτερικό και υπάρχει ταυτόχρονα η δυνατότητα αυτής της επικοινωνίας με τον απλό τον πιστό, ο οποίος δίνει τον δικό του τον οβολό για το ζήτημα το μεγάλο που λέγεται αλληλεγγύη. Αυτά όλα μας γεμίζουν με συγκίνηση και με αισιοδοξία αγαπητέ Πρόεδρε. Και θέλω να γνωρίζεις καλά ότι η πολιτεία στηρίζει αυτό το έργο της αγάπης και υπάρχει με τον Μακαριότατο μια γόνιμη και θα έλεγα μια απόλυτη συνεργασία μεταξύ της πολιτείας και της Εκκλησίας. Εύχομαι αυτές τις μέρες η νικηφόρος αγάπη να αγκαλιάσει τις άγιες αυτές μέρες την κάθε οικογένεια στο σπίτι της. Να είστε καλά και πραγματικά και από τη γυναίκα μου και από μένα τις θερμότατες ευχαριστίες για αυτή τη συγκίνηση που μας προσφέρατε σήμερα», πρόσθεσε και αντάλλαξαν δώρα.

Το δώρο του πρωθυπουργού ήταν ένα καραβάκι, όπως είπε, με συμβολικό χαρακτήρα, «που μας πηγαίνει σε ήρεμα νερά».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του υπογράμμισε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που μαζί με την έξοχη σύζυγό σας βρισκόσαστε κοντά μας. Είναι μία σημαντική ημέρα η σημερινή χρονικά, διότι φεύγει ο παλιός χρόνος και υποδεχόμαστε τον καινούργιο. Βλέποντας τον χρόνο που έφυγε θυμόμαστε τι κερδίσαμε, τι χάσαμε, αλλά και πρόσωπα που μας βοήθησαν ή μας απογοήτευσαν. Έρχεται ο καινούργιος χρόνος με νέα όνειρα, προγράμματα και σχέδια. Σημαντικό, όμως, είναι το παρόν. Είναι το πιο κρίσιμο». Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις δράσεις της Αποστολής λέγοντας πως “η οικογένεια της Αποστολής στηρίζει τους ανθρώπους που υποφέρουν χωρίς διακρίσεις”.

Ο κ. ιερώνυμος ευχαρίστησε όσους συμβάλλουν στο φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής και τόνισε πως η Εκκλησία ως οργανισμός δεν έχει τη δυνατότητα να στηρίξει ένα τέτοιο έργο. Ο λαός είναι αυτός που μας δίνει από το υστέρημά του για να κάνουμε αυτό το έργο. Και αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα, γιατί δείχνει ότι ο λαός στις δύσκολες ώρες κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την ανταπόκριση και την βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων και τις προοπτικές για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας που ήταν δεσμευμένη πάνω από εκατό χρόνια και αναφέρθηκε στην λειτουργία της εταιρίας αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Τα μισά εισοδήματα της εταιρίας θα διατίθενται για το το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος,»και το υπόλοιπο 50 τοις εκατό θα διατίθεται για το εθνικό χρέος. Η Εκκλησία πάντοτε βοηθούσε, βοηθάει και θα βοηθάει σε όλες τις περιπτώσεις, όσους έχουν ανάγκη.

Τέλος ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την κατανόησή του στα προβλήματα της γραφειοκρατίας και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά «η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία να είναι δυνατή, ώστε να μπορούμε από κοινού να ξεπερνάμε τα προβλήματα του λαού μας».

Σημειώνεται ότι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός δεν άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, λόγω πένθους για την τραγωδία του «Norman Atlantic» στην Αδριατική.