Στην Πορτογαλία μεταβαίνει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.

Αναλυτικά σήμερα:

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σήμερα η ημέρα διακανονισμού των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου της 16ης Νοεμβρίου 2010.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η Αννα Διαμαντοπούλου για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με θέμα τον ρόλο που παίζουν η εκπαίδευση και η κατάρτιση στην καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην κλειστή συνέλευση των προέδρων ξενοδόχων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη θα μετάσχει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Το βράδυ ο υπουργός θα παρακολουθήσει την υπαίθρια δράση του Κεντρικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος “Από το Βυζαντινό Μουσείο στη Ροτόντα”, μια συμβολική διαδρομή με δρώμενα από τις ομάδες του ΚΘΒΕ και θα καταλήξει στη Ροτόντα όπου θα παρακολουθήσει συναυλία βυζαντινής μουσικής από το βυζαντινό χορό “Ηδύμελον”.

Στις 9 π.μ. (ώρα Γερμανίας) στη Φραγκφούρτη ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο European Banking Congress, στην ενότητα με θέμα: «Fiscal Policy: the public debt challenge».

Στις 10 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προγραμματίσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στη 1.30 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς με τους εκπροσώπους της τρόικας στα γραφεία της ΝΔ.