Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε λίγα λεπτά μετά τις 11 ο Σταύρος Δήμας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Δήμας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το κατά πόσο θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης για νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αρκέστηκε να απαντήσει σιβυλλικά «θα μιλήσει ο πρόεδρος».

Η παρουσία του Σταύρου Δήμα στο Μέγαρο Μαξίμου και το 15λεπτο τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, την ώρα που το όνομά του αποτελεί ένα από αυτά που έχουν ακουστεί ως επικρατέστερα για διάδοχος του Κάρολου Παπούλια έχουν πυροδοτήσει τα σενάρια για επιβεβαίωση της υποψηφιότητάς του. Οι τελικές ανακοινώσεις εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνουν εντός της ημέρας.

Έντονη ήταν η σημειολογία κατά την επίσκεψη Δήμα, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς συνόδευσε τον κ. Δήμα ως την έξοδο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Σταύρος Δήμας αποτελεί μία από τις επιλογές που είχαν ακουστεί ως επικρατέστερες, καθώς στο πρόσωπό του πολλοί έβλεπαν τη δυνατότητα συσπείρωσης της Κεντροδεξιάς για την συγκέντρωση των απαιτούμενων 180 βουλευτών.

Στις 10 Μαρτίου του 2004, ορίστηκε επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τον Ιούλιο του 2010, μετά από απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του κόμματος για τους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος.

Στις 15:00 αναμένεται να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος για την οριστικοποίηση του ονόματος του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.