Ξαφνιάστηκε προ ημερών ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης όταν πέρασε από τον «Χώρο Κωνσταντίνος Καραμανλής» («Espace Konstantinos Karamanlis»), ένα τμήμα του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, αλλά διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί η σχετική ταμπέλα.

Ο παρατηρητικός αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έσπευσε να αναζητήσει τους αρμόδιους και να ρωτήσει γιατί βγήκε η ταμπέλα και εάν σημαίνει κάτι αυτό, καθώς από το συγκεκριμένο σημείο περνάει πολύς κόσμος καθημερινά καθώς ενώνει στο κτίριο Altiero Spinelli την αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας με τα γραφεία των Επιτροπών και των ευρωβουλευτών. Οι ευρωβουλευτές, τα μέλη των αποστολών, οι προσωπικότητες που επισκέπτονται το Ευρωκοινοβούλιο περνούν και συναντώνται σ’ αυτόν τον χώρο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν κατευθείαν και του εξήγησαν ότι η πινακίδα αφαιρέθηκε λόγω εργασιών συντήρησης του κτιρίου και πως μόλις αυτές ολοκληρωθούν θα τοποθετηθεί και πάλι, απάντηση που ικανοποίησε τον πολύπειρο πολιτικό.

Τα επίσημα εγκαίνια και τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας που φέρει την ονομασία του Έλληνα πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, είχαν γίνει τον Σεπτέμβριο του 2003, ενώ δύο ανάγλυφες προσωπογραφίες του τιμωμένου κοσμούν τον χώρο.