Τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος απέναντι στα πολιτικά κόμματα κατά τον περασμένο μήνα αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της MRB.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 36,8% στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου, ευρισκόμενη 13 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (23,8%).

Ως προς τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων αυτών, ανάλογο ήταν το εύρημα της δημοσκόπησης της Pulse που δημοσιοποίησε χθες ο ΣΚΑΪ, και η οποία κατέγραψε απόσταση 14 μονάδων ανάμεσα στην Πειραιώς και την Κουμουνδούρου.

Κατά την MRB, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2% η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην «παράσταση νίκης», πάλι, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 54,7% και προηγείται με 36 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 18,7%.

Δημοσκόπηση MRB: Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει την πρωτιά στη δημοφιλία ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Η διαφορά του με τον Αλέξη Τσίπρα κυμαίνεται στις 9,5 μονάδες αφού ο πρώτος λαμβάνει ποσοστό 34% και ο δεύτερος 24,5%. Η Φώφη Γεννηματά είναι τρίτη με 5,6%, ενώ τέταρτος είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης με 4,2%.

Δημοσκόπηση MRB: Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Η ίδια έρευνα περιλαμβάνει ερώτημα και ως προς την εικόνα των ερωτηθέντων για τους υπουργούς της κυβέρνησης και το έργο τους.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που συνέλλεξε η MRB, οι πολίτες δίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής υπουργός, ενώ τρίτος έρχεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τη 10άδα των δημοφιλέστερων υπουργών συμπληρώνουν, έπειτα, οι Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.