Αιχμές για τη στάση Σαμαρά και βέλη προς το εσωτερικό της ΝΔ από τον πρώην υπουργό αφήνει ο Γ. Βουλγαράκης.
Λίγες ώρες έπειτα από το αθωωτικό αποτέλεσμα της Βουλής, ο κ. Βουλγαράκης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πως θα κινηθεί στο μέλλον.

«Ήμουν και είμαι ΝΔ. Είναι θέμα συνείδησης. Δεν μπορώ να αποποιηθώ κάτι που υπάρχει μέσα στα κόκαλά μου» είπε στον realfm 97.8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου αλλά πρόσθεσε:

«Οι εξελίξεις στην κεντροδεξιά είναι ραγδαίες. Θα παρακολουθήσω την ομιλία της κ. Μπακογιάννη. Ακούω και τον κ. Καρατζαφέρη. Η κεντροδεξιά πολυδιασπασμένη δεν έχει μέλλον».

Ο κ. Βουλγαράκης δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το τι θα πράξει, απέφυγε να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης που είχε η υπόθεση του Βατοπεδίου, άφησε όμως σαφείς αιχμές για τη στάση του κ. Σαμαρά.

«Θέλω να καταλάβω που το πάει η ΝΔ. Μπερδεύτηκα πιο πολύ μετά από τις τελευταίες εκλογές» είπε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε:

«Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει σοβαρές τοποθετήσεις. Δεν θέλω να μιλήσω επειδή εκείνος φέρθηκε επιπόλαια στα σκαλιά της Ρηγίλλης. Όλα μπορεί να γίνουν. Εδώ ο κ. Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ».