Κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 37η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στις 3 μ.μ. η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο όλη μέρα.

 

Αναλυτικά σήμερα:

 

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Βουλγαρία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαίη, προσκεκλημμένος του προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Georgi Parvanov.Στο ταξίδι θα συμμετάσχει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος θα έχει επαφές με τον υπουργό Γεωργίας της Βουλγαρίας.

 

Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα εκδώσει την απόφασή του για τη μεγάλη υπόθεση του αποκαλούμενου “παραδικαστικού κυκλώματος” στην οποία είναι κατηγορούμενοι δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης αλλά και η φυγόδικη πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία.

 

Στις 10:30 π.μ. στο Πολυτεχνείο στεφάνι θα καταθέσει η ΑΔΕΔΥ.

 

Στις 11 π.μ. η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την εξέταση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών “Κύρωση των Τροποποιήσεων του Καταστατικού της Συνδιάσκεψης της Χάγης όπως αυτές υιοθετήθηκαν από την εικοστή Διπλωματική Σύνοδο της 30ής Ιουνίου 2005”.

 

Στις 11 π.μ. ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου.

 

Στις 12 το μεσημέρι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατάθεση στεφάνου στο πλαίσιο του εορτασμού για την 37η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 

Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης με θέμα τα αποτελέσματα δημοσκόπησης με θέμα τον απολογισμό της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

 

Στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης εκδήλωση μνήμης και τιμής στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο σχολικός σύμβουλος Ιωάννης Αδαμόπουλος, πολιτικός επιστήμονας, ενώ ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

 

.