Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη των πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της Νέας Δημοκρατίας που φέρονται – σύμφωνα με το πόρισμα – να εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Η υπόθεση αφορά τους πρώην υπουργούς Θ. Ρουσόπουλο, Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Γ. Βουλγαράκη και τον πρώην υφυπουργό Π. Δούκα.

Αναλυτικά σήμερα:

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, θα μεταβεί, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να λάβει μέρος στο “Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για την βελτίωση της λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων”

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας στη Λευκωσία, με την υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, για θέματα αρμοδιότητας των δύο υπουργείων.

Στο Αμβούργο βρίσκεται σήμερα δεύτερη ημέρα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, επίτιμος προσκεκλημένος όπου πραγματοποιείται η σύσκεψης της Επιτροπής απονομή του Διεθνούς Βραβείου “Αριστοτέλη Ωνάση” για την προστασία του περιβάλλοντος και η τελετή απονομής. Φέτος το βραβείο απονέμεται στην οργάνωση Friends of the Earth Middle East (FoEME Φίλοι της Γης της Μέσης Ανατολής).

Στις 9 π.μ. συνάντηση υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με κλιμάκιο της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Θα ακολουθήσει άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. ανοιχτές οι πύλες του Πολυτεχνείου στο πλαίσιο της επετείου από την εξέγερση των φοιτητών. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το ΑΕΙ

Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συνάντηση της αρμόδιας υπουργού, Αννας Διαμαντοπούλου, με το διοικητικό συμβούλιο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς».

Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου (Αμαλίας 8, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για την 5η Εκθεση για την Ευρωπαϊκή οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή. Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν τα κύρια συμπεράσματα της Εκθεσης και οι προοπτικές όσον αφορά στη συζήτηση για την μελλοντική Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής μετά το 2013.

Στις 2 μ.μ. η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία.

Στις 6 μ.μ. στο Πολυτεχνείο κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.