Την εκτίμηση ότι η πολιτική της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, με τις συμφωνίες ενεργειακής πολιτικής που υπογράφηκαν με τη Ρωσία, οδήγησε «σε σχέδιο αποσταθεροποίησής της κυβέρνησής του» εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας, πριν από λίγο, στο συνέδριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών.
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική που ακολούθησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, είπε ότι υπέγραψε την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, προώθησε τον αγωγό South Stream και ανέφερε ότι αυτή η πολιτική «οδήγησε σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης που ακόμη διερευνάται από την ελληνική Δικαιοσύνη».
Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «παρακολούθηση και πιθανώς απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού σύμφωνα με το σχέδιο “Πυθία”» το οποίο, όπως είπε, «απετράπη λόγω των υπηρεσιών της Ρωσίας που συνέδραμαν στην ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενέταξε επίσης στο «σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 στην Ελλάδα και τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008».
Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας, παραπέμποντας στους δύο παγκόσμιους πόλεμους και υποστηρίζοντας ότι «δεν διδάχθηκε από το αρχαίο ελληνικό ρητό το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», ενώ άσκησε σκληρή κριτική στους Γερμανούς για την πολιτική που ακολουθούν στην Ευρώπη την οποία, όπως είπε, καθοδηγούν. Έκανε λόγο για «κοντόφθαλμη πολιτική» που αγνοεί τις επιπτώσεις της πολιτικής της, οι οποίες οδήγησαν τους πολίτες σε αντιενωσιακή στάση.
Επίσης αναφέρθηκε στην ευρύτερη πολιτική κρίση που επικρατεί στην περιοχή, με τα γεγονότα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας ότι «δυτικές μη κυβερνητικές οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από τη Γερμανία ή από φορείς όπως το Ινστιτούτο Κλίντον» δημιούργησαν την κρίση στην Ουκρανία «όπου έγινε πραξικόπημα ανατροπής της νόμιμης ηγεσίας».
Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι «η αρχική στήριξη εκ μέρους των δυτικών σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα για να ανατραπεί ο Άσαντ και η στήριξη των ισλαμιστών οδήγησαν την περιοχή σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
Επίσης χαρακτήρισε «γεωστρατηγική παράνοια» την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία από την Ευρώπη, «για ένα πρόβλημα στην Ουκρανία που το προκάλεσαν οι χρηματοδοτούμενες από το εξωτερικό ΜΚΟ» και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή δεν είχαμε κυρώσεις για την Τουρκία «που σήμερα παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ και δεν αναγνωρίζει την Κύπρο».
Χαρακτήρισε «ανήθικο και ανιστόρητο για την Ελλάδα» τη συμμετοχή της χώρας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, και εκτίμησε ότι η Νέα Τάξη πραγμάτων επιθυμεί «την κατάργηση των εθνών κρατών, επιθυμεί να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο περιβάλλον, χωρίς θρησκεία, χωρίς ιστορία, χωρίς εθνικά χαρακτηριστικά».
Τέλος ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι απαιτείται μια «ευρωπαϊκή αναγέννηση», και εκτίμησε ότι «είναι πολύ κοντά η επέκταση του φαινόμενου Ουκρανία» παραπέμποντας στο Κόσσοβο «ή στην Αλβανία» όπως είπε, και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είναι τυχαίος ο αλβανικός εθνικισμός όπως είδαμε πρόσφατα σε αθλητικό γεγονός».