Μέσω ΕΛΤΑ επέλεξαν να ενημερώσουν οι αστυνομικοί της Πάρου το τμήμα εκτέλεσης ποινών της εισαγγελίας εφετών για τη μη εμφάνιση του Φόλκερ Γιουνγκ στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έστειλαν το επίμαχο έγγραφο μέσω ΕΛΤΑ την περασμένη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ωστόσο το έγγραφο δεν έφτασε ποτέ στην εισαγγελία.

Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για φυγή του ισχυρού άνδρα της Siemens στο εξωτερικό, οι ίδιοι οι εισαγγελείς επικοινώνησαν το Σάββατο με το Α.Τ. Πάρου και έμαθαν εμβρόντητοι ότι η είδηση ισχύει. Τότε οι αστυνομικοί απέστειλαν με φαξ στην εισαγγελία εφετών το επίμαχο έγγραφο…

Ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ελλάδος, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία, έπρεπε να εμφανίζεται στο Α.Τ. Πάρου μία φορά κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

Επίσης, του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, μέτρο καθαρά τυπικό, όπως αποδείχτηκε τελικά, αφού θα μπορούσε ακόμη και με την αστυνομική του ταυτότητα να φύγει όποτε ήθελε από την Πάρο με προορισμό κάποια χώρα εντός Σένγκεν…

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε ο Γιουνγκ στο εξωτερικό.