Η πρόταση της κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή «στοχεύει στο να σταματήσει αυτό το οποίο συμβαίνει τον τελευταίο καιρό που έχει αρχίσει μία ακατάσχετη εκλογολογία η οποία είναι, σ’ αυτή τη φάση, ιδιαιτέρως κακή για τη χώρα», σημείωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

Μιλώντας στον Real FM, σημείωσε ακόμη πως η κυβερνητική πρόταση «βάζει ένα ορόσημο στο οποίο τουλάχιστον σταματάει. Αυτό είναι το ζητούμενο. Τώρα αν με ρωτάτε αν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταματήσει να ζητάει εκλογές, προφανώς δεν θα σταματήσει. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Εγώ είμαι δύο χρόνιας βουλευτής και από την πρώτη ώρα ακούω από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “όπου να’ ναι γίνονται εκλογές”».

Σύμφωνα με την σημείωσε εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, «είναι και μία κρίσιμη διαπραγμάτευση σε εξέλιξη, η οποία απ’ ότι ακούω βαίνει και καλώς, έχουμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός που έχει σημαντικά ορόσημα που έρχονται τα οποία εμένα δεν με ανησυχεί αν θα υπάρχει κρίσης εμπιστοσύνης στο άμεσο μέλλον διότι δύο χρόνια τώρα εμείς οι βουλευτές που στηρίζουμε την κυβέρνηση ψηφίζουμε πάρα πολύ δύσκολα πράγματα και επιτέλους θα αρχίζουμε να ψηφίζουμε πράγματα που είναι πιο ευχάριστα για τον κόσμο. Η συζήτηση που είχε ανοίξει έκανε κακό στη χώρα. Έκανε κακό το είδαμε στα spreads, σχολιαζόταν στον διεθνή Τύπο και πρέπει να κλείσει αυτή η συζήτηση και να συνεχίσει η κυβέρνηση και η χώρα μία ομαλή πορεία».