«Αυτό στο οποίο δεσμευόμαστε είναι ένα σταθερό, διαφανές και δίκαιο φορολογικό σύστημα με υψηλό αφορολόγητο όριο και έντονη προοδευτικότητα κλίμακας», επισημαίνει ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του ΕΜΠ και υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σε συνέντευξη που παραχωρεί τη Δευτέρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Φυσικά και έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Δεν εξαγγέλλουμε παροχές, αλλά αναπροσαρμόζουμε ριζικά τις προτεραιότητες της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Βασική μας προτεραιότητα είναι η “ανάκτηση της εργασίας”: να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται με αξιοπρέπεια», σημειώνει ακόμη, ενώ απαντώντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, επισημαίνει:

«Προσπαθεί απελπισμένα να συγκρατήσει όσους μέχρι σήμερα τον ψηφίζουν: Επανέλαβε το διάτρητο success story της κυβέρνησης και “υποσχέθηκε” συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με “σταδιακή” μείωση της φορολογίας, “όταν έρθει η ανάπτυξη”…».

Ο κ. Μηλιός επιμένει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ αναφερόμενος στη πιθανή αυτοδυναμία της χώρας λέει: «Πρέπει να επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη γύρω από το πρόγραμμά μας».