Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα με αφορμή πρωτοφανείς υποθέσεις παράνομων εγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους που συγκροτούνται με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων. Η απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη δεν άργησε να έλθει και έκανε λόγο για «πόρισμα που συντάχθηκε βεβιασμένα και, το βασικότερο, χωρίς να πραγματοποιηθεί εις βάθος έρευνα στη διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως από την Βουλγαρία».

Σήμερα με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κακλαμάνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter όταν κατηγόρησε τον κ. Καμίνη για «φρασεολογία Ραγκούση» το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του επιτέθηκε σφοδρά στο δήμαρχο Αθηναίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κακλαμάνης αφού αγωνίστηκε για να μην θεσμοθετηθεί ο «Καλλικράτης» που θεσπίζει τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την εποπτεία στα οικονομικά των δήμων, τη χρηστή διοίκηση, την αξιοκρατία και τον ορθολογισμό στη λειτουργία τους, αφού πολέμησε την υπαγωγή όλων των προσλήψεων των Δήμων στο ΑΣΕΠ, συνεχίζει να επαναλαμβάνει διαρκώς με το ίδιο πάθος τα ίδια ψεύδη και ανακρίβειες επικαλούμενος διαρκώς θέματα φόρων και τελών.

Η «φρασεολογία Ραγκούση» δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από τη φρασεολογία ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης που στηρίζεται σε αρχές και αξίες όπως η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση. Έννοιες και αξίες πολύ μακριά από αυτές που εκπροσωπεί και με τις οποίες πολιτεύεται χρόνια τώρα ο κ. Κακλαμάνης.