Συνάντηση με τον επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να αποτελέσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το «μοντέλο» διάρθρωσης της αγοράς που θα επιλέξει η κυβέρνηση μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που δίνει η σχετική Κοινοτική Οδηγία. Προβλέπεται επίσης να συζητηθούν και ειδικότερα θέματα όπως η πρόσβαση παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας εκτός ΔΕΗ. Σχετικά άρθρα στη λιγνιτική παραγωγή και τα υδροηλεκτρικά και οι εναλλακτικές επιλογές που, επίσης, έχουν προταθεί στην κυβέρνηση και τη ΔΕΗ. Μεταξύ αυτών, η μίσθωση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ ή η ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη χώρα με αντίστοιχη ενέργεια στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το «σενάριο» πώλησης μονάδων της ΔΕΗ. Η σημερινή συνάντηση γίνεται σε συνέχεια των επαφών που είχε τους τελευταίους μήνες η υπουργός με μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Την κα Μπιρμπίλη θα συνοδεύσει ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΕΚΑ, Κώστας Μαθιουδάκης.

Στη Λαμία μεταβαίνει σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο των περιοδειών του, ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Αθανάσιο Χειμάρα.

Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στο ΕΚΑΒ και συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων. Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδη, με θέμα την εκλογική αναμέτρηση με της Κυριακής, 14 Νοεμβρίου.

Στις 6 μ.μ. στου Ψυρρή, Σαπφούς 12, στο πολυϊατρείο, συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, με το συνδυασμό «Δικαίωμα στη Πόλη», Γιώργου Καμίνη, με τους γιατρούς του κόσμου.

Στις 7 μ.μ. στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ, συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, με θέμα: “Αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών και στρατηγική”, υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διάλεξη του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), και επίτιμου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Λουκά Παπαδήμου, με θέμα: «Δημοσιονομική εξυγίανση και χρηματοοικονομική σταθερότητα», διοργανώνει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών ΕΕΤ .