Τόσο η Siemens όσο και η ελληνική δικαιοσύνη βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο του Σήφη Βαλυράκη.
Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των μαύρων ταμείων απηύθυνε οξύτατες κατηγορίες προς τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, με αφορμή τις καταθέσεις των στελεχών της εταιρείας στο Μόναχο.
Όπως είπε, οι βουλευτές της εξεταστικής θα έπρεπε να έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον ένα κατηγορητήριο για τους Χριστοφοράκο και Καραβέλλα, αντ’ αυτού όμως, βρέθηκαν στο Μόναχο άοπλοι.
«Η Ελλάδα εκτός συνόρων οφείλει να είναι σοβαρή», ήταν το αιχμηρό του σχόλιο.
Αναφερόμενος στην χθεσινή, κενή περιεχομένου κατάθεση του προέδρου του γερμανικού κολοσσού, Πέτερ Λέσερ, σχολίασε ότι και αυτός ο μάρτυρας ακολούθησε την ίδια γραμμή συγκάλυψης.
«Η Siemens έχει γνώση, ή τουλάχιστον έχει τη δυνατότητα να διαλευκάνει μια εγκληματική δραστηριότητα που έχει να κάνει με οργανωμένο διασυνοριακό έγκλημα», δήλωσε και πρόσθεσε:
«Τρία στελέχη της εταιρείας συγκαλύπτουν. Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι η εγκληματική οργάνωση συνεχίζει να είναι ενεργή και να εγκληματεί».
Εσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι «το καλάθι της επιτροπής από το Μόναχο δεν ήρθε αδειανό», παρά τα κλειστά στόματα των νυν στελεχών, καθώς ο Ρ. Σίκατσεκ έδωσε αρκετά στοιχεία για την επιβεβαίωση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.