Για την πορεία των δράσεων του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ ) -στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- όσον αφορά στη δημόσια διοίκηση και ειδικότερα την ενίσχυση της λογοδοσίας και της πειθαρχικής ευθύνης καθώς και για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης, ενημερώθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ Παρασκευά Νομικό.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε το πλαίσιο για τον περαιτέρω επιχειρησιακό σχεδιασμό του ελεγκτικού έργου, θέτοντας συγκεκριμένες προτεραιότητες και στόχους και κάλεσε το ανθρώπινο δυναμικό του ΣΕΕΔΔ να συνεχίσει την εντατική προσπάθεια, εξετάζοντας κατά προτεραιότητα και το δυνατόν συντομότερο τις καταγγελίες των πολιτών που υποβάλλονται.

Το ΣΕΕΔΔ με πρόσφατη απόφαση του υπουργού ενισχύθηκε με την απόσπαση 40 επιθεωρητών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, αλλά και ο έλεγχος τίτλων σπουδών και άλλων εγγράφων που έχουν κατατεθεί για το διορισμό ή την υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης το ΣΕΕΔΔ διενεργεί οριζόντιους ελέγχους για την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων, τη μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, τη χορήγηση αδειών για άσκηση ιδιωτικού έργου από τους υπαλλήλους -ειδικά του κλάδου ΠΕ μηχανικών- και για την περιουσιακή κατάσταση υπαλλήλων οι οποίοι από το έτος 2009 και μετά απέστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα συνολικού ύψους άνω των 100.000 ευρώ.