Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα στο 1ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα δήλωσε τα εξής: «Οι πολίτες σήμερα ψηφίζουν πολιτική σταθερότητα και περιφρουρούν τις θυσίες που έχουν μέχρι σήμερα καταβάλει».

Σύμφωνα με τον κ. Όθωνα, «στο Ρέθυμνο οι πολίτες με την ψήφο τους σηματοδοτούν μία αλλαγή πορείας από τη στασιμότητα και την υποανάπτυξη σε σχήματα και ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν, το θεσμό του “Καλλικράτη”».

Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού ψήφισε στο 175ο εκλογικό τμήμα της πόλης, δήλωσε: «Σήμερα οι πολίτες ψηφίζουν τα πρόσωπα που κατά την κρίση τους θα υπηρετήσουν καλύτερα το θεσμό. Ένα θεσμό φιλόφοξο, που σχεδιάστηκε, όμως, πρόχειρα, γρήγορα και σίγουρα με πολλές ελλείψεις. Οπότε χρειάζονται πρόσωπα ικανά, έμπειρα και με φρεσκάδα απόψεων ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν από ένα κράτος αθηνοκεντρικό. Δίνουμε έμφαση στο τι θα πουν οι τοπικές κοινωνίες και λέμε “όχι” σε προσωπικά διλήμματα, δίνοντας μήνυμα μιας ισχυρής Κρήτης που μας ενώνει».

Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και γύρω στις 9 το βράδυ και με καταμετρημένο το 10% των ψηφοδελτίων στα εκλογικά τμήματα, θα υπάρξουν τα πρώτα ανακοινώσιμα αποτελέσματα για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο Ρέθυμνο.

Στο κλίμα πάντως της ημέρας καταγράφεται το ότι πολλοί ψηφοφόροι, όπως δηλώνουν, πηγαίνουν να ψηφίσουν πρόσωπα και όχι κόμματα, ενώ το «στοίχημα» για τις τοπικές μικρές κοινωνίες του νομού είναι η συμμετοχή των νέων στην ψηφοφορία.