Αύριο αρχίζει το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού στο Λαύριο και όπως δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκε «για να τονίσουμε το αύριο». Πάντως, η είσοδος δεν θα είναι δωρεάν αφού το κόμμα επιθυμεί να μαζέψει κάποια χρήματα για το πρόγραμμά του.

Όπως είπε ο επικεφαλής του κόμματος, «Το Ποτάμι γίνεται ένας παίκτης του πολιτικού συστήματος». Ο κ. Θεοδωράκης, πάντως παρά την επιτυχία του ανέφερε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ότι δεν έχει ούτε «αυλή και δε θα έχω και αυλή», είπε, τονίζοντας ότι δε θα σταματήσει να συνομιλεί με τους ανθρώπους που συναντά στο δρόμο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το 6,6% που απέσπασε το κόμμα του στις ευρωεκλογές, υποστήριξε: «Πήραμε ένα μικρό ποσοστό για να αλλάξεις τη χώρα αλλά ένα μεγάλο για ένα κόμμα που δεν υπήρχε».

Πάντως, όπως είπε, σε αυτό το ποσοστό δεν έπαιξε ρόλο η αναγνωσιμότητά του αλλά η γνώση που έχει αποκτήσει ο κόσμος για εκείνον. «Ο κόσμος ψήφισε τη γνώση που έχει για το Σταύρο. Για μένα ο κόσμος ξέρει πολύ περισσότερα. Όταν κάνεις τηλεόραση, ξέρουν τις αδυναμίες σου. Ο κόσμος είπε ψηφίζω κάποιον που ξέρω και γι’ αυτό μας επέλεξαν», είπε συμπληρώνοντας ότι «είναι τεράστια η ευθύνη που νιώθω μετά το ποσοστό που πήραμε στις εκλογές». Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι είναι προσγειωμένος και φροντίζει «να μην πουλά» τους πολίτες που τον επέλεξαν.

Ο επικεφαλής Του Ποταμιού ανέφερε ότι η βρισκόμαστε σε ένα πολιτικό αδιέξοδο. «Όταν εμφανίστηκε το Ποτάμι, το 50% του κόσμου δεν ήξερε τι να ψηφίσει. Ο περισσότερος κόσμος θέλει για πρωθυπουργό τον κανένα», είπε και κατηγόρησε την κυβερνητική πολιτική για τα όσα βιώνει σήμερα ο τόπος. «Μπορεί αυτός που έχει ναυαγήσει το πλοίο να το παίζει σωτήρας;», διερωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης συμπληρώνοντας ότι είναι απέναντι στον λαϊκισμό και στο συντηρητικό πρόσωπο της χώρας. «Είμαι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, φάνηκε ότι έχουν τελειώσει οι μπαταρίες της κυβέρνησης», είπε. Και πρόσθεσε: «Έπρεπε να είχαμε τη δύναμη να γίνουμε και δυσάρεστοι. Οι πολιτικοί κατέρρευσαν τη χώρα και αντί να έχουν σχέδιο για να λυθεί το πρόβλημα, σήκωσαν τα χέρια ψηλά».

Πάντως, ο κ. Θεοδωράκης, ερωτηθείς για τους λόγους που κατέβηκε στην πολιτική, είπε: «δεν είμαι αχυράνθρωπος, δεν είχα πρόβλημα στη ζωή μου για να κατέβω στην πολιτική» και τόνισε ότι στόχος τους είναι να δημιουργηθεί μια κυβερνητική σταθερότητα για το αύριο.